Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Zgjedhja e një koteleje. Ose si të blej një kotele racore

Eshtë e panevojshme të thuhet, blerja e një kotele është një biznes i përgjegjshëm dhe, herë pas here, jo i lehtë Eshtë e panevojshme të thuhet, blerja e një kotele është një biznes i përgjegjshëm dhe, herë pas here, jo i lehtë. Në fund të fundit, një top pak i bukur me gëzof do të rritet në një kafshë të rritur që do të jetojë pranë jush për më shumë se një dekadë. Para së gjithash, është e nevojshme të përcaktohet qëllimi i blerjes.

Cilat janë shpresat tuaja për manarin tuaj, nëse planifikoni të angazhoheni në karrierën e tij të shfaqjes ose në mbarështim.

Gjëja e parë që një pronar potencial i një mace përballet është zgjedhja e një race.

Shumëllojshmëria e madhe e formave, madhësive dhe ngjyrave të maceve mund të ngatërrojë tërësisht. Është më mirë të mbash veten në dorë dhe të mos dorëzohesh menjëherë në dëshirën bewitching "Dua një mace pedigreed !!!". Për të filluar, shkoni në ekspozitë, shikoni kafshët e përfaqësuara atje. Unë jam i sigurt se nëse nuk keni ndonjë preferencë para se të shkoni në ekspozitë, atëherë pas largimit, mund të ketë edhe shumë prej tyre. Rregulli kryesor kur bleni një kotele foshnje, sidomos kur është fjala për foshnjën, me të cilin planifikoni të pushtoni majat e shfaqjes - mos nxitoni! Sigurohuni që të vini re racat që ju pëlqen, bisedoni me mbarështuesit, merrni koordinatat e tyre.

Hapi tjetër është mbledhja e informacionit mbi racave që ju interesojnë. Kjo është e rëndësishme sepse ka grupe të racave që duken sikur njëri-tjetrin dhe për një të ri në botën e maceve duken njësoj (të themi, një grup racash natyrale mace - Maine Coon, Siberian, Norwegian Forest, etj). Megjithatë, këto raca mund të ndryshojnë në temperament, mund të kenë karakteristikat e tyre të mbarështimit dhe kultivimit. E gjithë kjo është më mirë të dini paraprakisht - para se të blini një kotele, kështu që më vonë nuk do të duhet të zhgënjeni në racë, dhe kotele - për të ndryshuar pronarët. Kur përzgjidhet brezi, duhet të vendosni në dyshemenë e kotele. Ky moment nuk është aspak i parëndësishëm.

Nëse blini një kotele vetëm për shpirtin, pothuajse nuk ka rëndësi. Zakonisht, kittens që nuk janë të destinuara për mbarështim dhe, në përputhje me rrethanat, për karrierën e shfaqjes janë dhënë metrics me shenjën e duhur. Zakonisht foshnjat e tilla janë plotësisht të shëndetshme, ata thjesht nuk janë me interes për zhvillimin e mëtejshëm të kësaj race, pasi ato kanë devijime nga standardi. Kjo nuk i pengon ata të jenë të bukur dhe të kënaqur me pronarët e tyre. Ka një mendim se macja duhet të lindë së paku një herë "për shëndetin". Nuk është.

Nëse kafsha juaj u caktua në një kategori të kafshëve të klasit të kafshëve (pa të drejtën e mbarështimit të mëtejshëm), atëherë do të ishte më mirë për të dhe për ju të sterilizonit. E njëjta vlen edhe për vulat. Aktualisht, këto operacione kryhen në çdo klinikë veterinare. Kjo nuk do të dëmtojë më së paku shëndetin e kafshës suaj, përkundrazi, do ta lehtësojë atë nga "kërkimet" e dhimbshme dhe të pafrytshme gjatë periudhës së gjuetisë seksuale. Nëse vendosni të blini një brid-kafshë (të destinuar për mbarështim) ose një klasë tregimi (një kafshë për ekspozita dhe mbarështim), atëherë gjinia e kotele luan një rol këtu. Nëse po flasim për një mace, është e nevojshme të vendosni se çfarë ju intereson më shumë - ekspozitë apo edukate. Nëse planet tuaja nuk përfshijnë vizita të rregullta në ekspozita, por ju doni të shihni kittens simpatik në shtëpinë tuaj bukurinë tuaj, atëherë ju nuk duhet të paguani më shumë për shfaqjen e kafshëve. Ndaloni zgjedhjen tuaj në klasën Breed kitty.

Kostoja e një mace shpesh varet nga vlera e saj e mbarështimit dhe ekspozimit, mbi rrallësinë ose prevalencën e ngjyrës së maceve, në spektrin e ngjyrave që cat mbart gjenetikisht. Është shumë e mundur që një mace e klasës së trashëgimisë të ofrohet nga një Breeder në kushte interesante nëse është me të vërtetë interesante si një kafshë riprodhuese në këtë stelë. Kushtet e shitjes mund të jenë shumë të ndryshme. Si rregull, kjo ndikon drejtpërdrejt në koston e kafshës. Për shembull, ju mund të shisni një kotele për gjysmën e çmimit, por me kusht që t'i jepni breeder 1-2 kotele në zgjedhjen e parë nga pjellë e saj. Nëse raca është e rrallë ose ngjyra e maceve është unike, atëherë Breeder mund ta shesë atë për një mbeturina të tërë. Zakonisht, të gjitha kushtet e shitjes janë negociuar individualisht midis pronarit dhe Breeder, pas së cilës të dy palët nënshkruajnë një kontratë për shitjen dhe blerjen e një kotele. Të gjitha marrëveshjet verbale duhet të futen në kontratë në mënyrë që në të ardhmen të mos ketë keqkuptime midis palëve. Është shumë interesante që një fillestar të mbetet nën krahun e një mbarështuesi me përvojë dhe një çerdhe të famshme, sepse ju do të keni nevojë për ndihmën e felinologëve me përvojë më shumë se një herë! Nëse, përveç mbarështimit, ju ëndërroni të fitoni vendet e para në ekspozita, atëherë zgjedhja e një mace duhet të jetë edhe më e qëndrueshme, e plotë dhe e qëllimshme. Idealisht, kafsha tregojnë është më e mirë për të zgjedhur me një ekspert të pavarur në këtë racor ose me një ekspert. Megjithatë, ky kusht për fillestar, si rregull, i vështirë.

Tregoni se kafsha është blerë më së miri në një lukuni të vendosur mirë. Ju gjithashtu mund të blej një kotele tregimi në ekspozitë, veçanërisht nëse kotele ka marrë pjesë direkt në të, mori një vlerësim dhe përshkrim, dhe ndoshta një çmim.

Nuk është e këshillueshme të blini kittens shumë të vegjël, sidomos të ngadalshëm të zhvillohen racat. Ka një shans që një kotele e bukur me moshën do të bëhet më e lehtë në lloj dhe do të humbasë shokun e tij, i cili në një muaj e gjysmë dukej shumë më keq. Sot, shumë sisteme ekspozimi vendosin një ndalim të pjesëmarrjes në shfaqjen e kotele deri në 3 muaj. Kjo është shumë e arsyeshme sepse do të shmangë rrezikun e infektimit me sëmundje infektive dhe do t'i lejojë ekspertit të shohë kotele më të formuara. Situata me blerjen e prodhuesit të maces nga origjina është pothuajse e njëjtë.

Megjithatë, koncepti i "brid" në lidhje me mace nuk punon. Cat-krijues duhet të jetë vetëm një klasë treguese dhe vetëm një lloj race të shkëlqyer. Fakti është se macet shpesh ushqejnë përmirësuesit, sepse, ndryshe nga macet, ata mund të lënë më shumë pasardhës. Mbarështuesit me eksperiencë shpesh presin për një muaj për lindjen e një mace të mirë, e cila mund të merret në çerdhe si prodhues. Kur fitoni një mace, duhet të vlerësoni soberly forcën dhe aftësitë tuaja. Pas të gjitha, cat edukate duhet të ekspozohen rregullisht, duke reklamuar kështu vetë dhe fëmijët e saj. Ju gjithashtu duhet të merrni në macet që erdhën për të çiftëzimit. Nëse e gjithë kjo nuk ju shqetëson aspak, dhe zgjedhja juaj është e saktë, atëherë ju nuk do të zhgënjeheni. Por ne duhet të kujtojmë se përveç llojit të bukur ka ende shumë aspekte që ndikojnë në vlerën e prodhuesit - veçantia e linjave fisnore, gjë e rrallë e ngjyrës dhe origjinaliteti i gjenetikës. Shumë shpesh, të sapoardhurit në felinologji janë të humbur në reklamat me ngjyra të çerdheve, në një bollëk informacioni mbi racat. Dhe në përgjithësi, nuk është gjithmonë e qartë se ku të shkosh për një mace. Për shumicën e pronarëve mace të mundshëm, gjëja e parë që vjen në mendje është Tregu i Zogjve. Unë nuk e rekomandoj. Breeders, si rregull, kurrë nuk mbajnë kittens e tyre për të shitur në treg. Rreziku i kapjes së një infeksioni dhe humbja e një pjellë të rritur me dashuri nuk do të mbizotërojë asnjë përfitim ekonomik. Blerja e një mace të "racave të pastra" në treg ju, në të vërtetë, blini një mace në një qese. Një kotele, përveç sëmundjeve dhe mospërputhjeve, gjithashtu mund të jetë dokumenti i rremë në klasën e lartë. Aktualisht, disa dyqane të kafshëve filluan të sillnin kotele me origjinë. Zakonisht ata sillen atje në mëngjes dhe marrin në mbrëmje, nëse nuk janë shitur. Situata këtu është disi më e mirë se tregu. Megjithatë, stresi gjithashtu mund të shkaktojë sëmundjen e foshnjave. Më shpesh, "tregtarët privatë" sjellin kotele në dyqan për shitje, domethënë shanset për të blerë një kafshë të vërtetë interesante këtu janë të vogla, pasi që ka më shumë gjasa të shesin kafshë interesante dhe premtuese para se të shkojnë në dyqan manar. Në dyqan manar ju mund të blini vetëm një kafshë. Duhet të kihet parasysh se çmimi i një kotele do të jetë mjaft i lartë, pasi ai përfshin shumë kosto shtesë - qiraja e qelizave, kostot veterinare dhe të transportit. Mendimi tjetër që viziton një pronar mace të mundshëm është të kërkojë një kotele nga reklamat në gazeta. Zakonisht i referohen gazetave me reklama pa pagesë. Ka më shumë shanse për të blerë një kotele të mirë, sepse përveç njoftimeve private nga mbarështuesit individualë (njerëzit që përmbajnë, për shembull, vetëm një pidhi të preferuar, prej të cilave po merren herë pas here) mund të ketë reklama nga pronarët e kastravecave. Nga reklamat e gazetave, ju mund të blini lehtësisht një manar dhe një kafshë të klasës Breed. Shanset për të blerë një mace, madje edhe më shumë një mace e klasës së shfaqjes është shumë më pak këtu, do të jetë më tepër një aksident dhe një përjashtim. Blerja e kotele në reklama në botime periodike të specializuara cat nuk është pa kuptim. Këtu do të merresh me pronarët e çerdheve, të cilët, si rregull, janë shumë përgjegjës për mbarështimin dhe shitjen e kotele. Sidoqoftë, mbetet ende një shans për gabime, pasi që revistat nuk janë përgjegjëse për informacionin e reklamave të botuara në to, dhe breedari mund të jetë tregtar i parëndësishëm ose i zakonshëm "qeni mbarështues" - kotele të mbarështimit vetëm për fitim, pa marrë parasysh cilësinë e bagëtisë së ngritur. Megjithatë, shanset për të siguruar një kafshë të mirë janë shumë.

Ju gjithashtu mund të kontaktoni klubin e dashuruesve të maceve.

Ju duhet të ndihmoni me përzgjedhjen e një klase të një koteleje me interes për ju. Kjo është ndoshta mënyra më e arsyeshme për të blerë si një purebrirë dhe një kafshë sot. Bota e madhe virtuale e internetit është gjithashtu e mbushur me tabela buletini - të paguar dhe falas. Informacion mbi shitjen e koteleve janë vendosur këtu si "pronarë privatë" dhe kennele. Ka shumë shanse për të marrë një kafshë të shëndetshme si një familje dhe një blegtor, sesa në reklama të shtypura, ose ndoshta pak më shumë, sepse këtu nuk mund t'i shohësh vetëm prindërit dhe fëmija, por gjithashtu imagjinoni se çfarë do të rritet duke shikuar foton. kittens nga plemet e mëparshme dhe të mësuar rreth karrierës show e paraardhësve të tyre. Interneti gjithashtu ofron një mundësi të shkëlqyeshme për të mbledhur informacion mbi llojin e interesit për ju, për t'u njohur me faqet e çerdheve dhe klubeve, për të parë fotot e prodhuesve, për të biseduar në forume me ekspertë të racave dhe për të gjetur mendimet dhe rekomandimet e tyre lidhur me të vegjëlit e lindur. Më besoni, ata janë me siguri të vetëdijshëm për të gjithë kotele premtuese të lindura, edhe nëse nuk kanë lindur në një çerdhe konkurruese. Pa dyshim, një nga forumet më të ngarkuara për dashamirët e maceve është forumi në portalin CATS. ru.

Një tjetër vend i zakonshëm shitjesh për kotele është ekspozita.

Është shumë e përshtatshme për të blerë një kotele në ekspozitë, pasi mund t'i shikoni menjëherë prodhuesit, pasi që kotelet shiten si rregull për ta. Shpesh, kittens ekspozohen në një klasë letrare (një klasë ku vlerësohet cilësia e legenave), ose breedja ekspozon individualisht kotele e një klase tregimi, për të konfirmuar nivelin e saj të lartë. Duke blerë një kotele të tillë, ju keni më pak të ngjarë të bëni një zgjedhje të gabuar. Nëse blini një kotele në shtëpi nga një Breeder, sigurohuni që t'i kushtoni vëmendje kushteve të kafshëve. Është e rëndësishme që jo vetëm macet, por edhe macet e rritur kanë një pamje të pastër dhe të shëndetshme. Nëse dyshoni për shëndetin e sëmurë të foshnjës që po ofron, është më mirë të heqësh dorë nga blerja, sidomos kur bëhet fjalë për blerjen e një kafshe tregimi për shumë para. Është më mirë të lini një depozitë dhe të marrni kotelin në 3-4 muaj me të gjitha vaksinat. Një Breeder me një kotele duhet t'ju japë një pasaportë veterinare me vaksinat e dhëna që i janë dhënë kotele në shtëpinë e nënës. Nëse blini një kafshë me dokumente, atëherë do t'ju jepet një metrikë në duart tuaja, ku tregohen prindërit e foshnjës, data e lindjes, raca, gjinia, ngjyra. Ose tashmë origjinë të gatshme. Breeder përgjegjës me siguri do të ju ofrojë për të nënshkruar një kontratë të shitjes. Mos u shqetësoni dhe mos e braktisni këtë procedurë para kohe. Si rregull, një marrëveshje e tillë është përpiluar në mënyrë korrekte dhe mbron interesat e të dyja palëve. Në kontratë, të gjitha rregullimet shtesë të Breeder dhe pronari i ri i kotele janë të përshkruara. Lexoni me kujdes kontratën, diskutoni me Breeder-in çdo pikë që ju bën konfuzë ose konfuz. Trajto nënshkrimin e kontratës me përgjegjësi dhe mirëkuptim. Jetë i sigurt për të gjetur se çfarë breeder ushqyer kotele, në mënyrë që të mos përkthejnë ashpër Është shumë e përshtatshme për të blerë një kotele në ekspozitë, pasi mund t'i shikoni menjëherë prodhuesit, pasi që kotelet shiten si rregull për ta kotele në një dietë të re. Kjo është e garantuar për të shpëtuar fëmijën nga dispepsi, dhe ju nga probleme të panevojshme. Zakonisht breedari i jep së bashku me kotele ushqimin që fëmija ka ngrënë në shtëpinë e tij të vjetër. Dhe gjithashtu një pjellë pak mace, në mënyrë që kotele lehtë mund të gjejnë një tabaka në shtëpinë e pronarëve të rinj.

Së fundi, kërkimi për një kafshë qëndron prapa dhe në shtëpinë tënde, paçi i përulur, grykë me gëzof, ose ... oh! një mrekulli e tillë e zhveshur. Tani ju mund të përgëzoni për t'u bashkuar me radhët e gjera të dashamirësve të maceve dhe pronarëve të maceve dhe ju uroj suksese në karrierën tuaj të shfaqjes, edukate dhe thjesht në jetë.

Autor: Svetlana Ponomareva (eksperte "te gjitha racat" e kategorise nderkombetare te ICU)

burimi: http://www.zoosite.ru/ (faqja e internetit rreth kafshëve)

Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua