Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Siltstone - karakteristikat, vetitë, origjina dhe aplikimi

 1. Cila është origjina
 2. Cila është karakteristika e tyre?
 3. Cilat janë vetitë e këtij minerali?
 4. Fushëveprimi i aplikimit
 5. Cilat janë disavantazhet e gurit?

Mbarimi i një larmie ndërtesash me gurë natyral spektakolar nuk shkon kurrë nga stili Mbarimi i një larmie ndërtesash me gurë natyral spektakolar nuk shkon kurrë nga stili. Një nga mineralet e përdorura për këto qëllime, siltstoni me gjysëm shkëmbi është jashtëzakonisht interesant. Për ndërtuesit dhe arkitektët, bukuria dhe vetitë praktike të këtij guri të bukur të qëndrueshëm janë njohur për një kohë të gjatë. Dëshmi e kësaj janë pllaka siltstone që zbukurojnë ndërtesat më të bukura, me famë botërore të Shën Peterburgut. Për shembull, Katedralja e Shën Isakut.

Minatorët e qymyrit, që shpesh hasin në llumin në minierat e qymyrit, e karakterizojnë këtë mineral të veçantë si një lidhje e ndërmjetme midis argjilave dhe gurëve të rërës. Emri i saj i lashtë grek flet për "gur pluhur" ose "miell të petifikuar".

Cila është origjina

Formimi i tij fillon me sedimente silty të përzier me pluhur balte dhe kokrra të imëta rërash Formimi i tij fillon me sedimente silty të përzier me pluhur balte dhe kokrra të imëta rërash. Nën masën e shtresimit të llumit të ri, materiali pjesa më e madhe është caked, konvertuar në një material të ndërmjetëm mjaft të ngurtë - siltston. Miliona vjet kërkohen për akumulimin dhe ngjeshjen e tij. Sa më i thellë zhytet në zorrët, aq më i madh ndikohet nga ngritja e temperaturave dhe presioni në rritje. Ky efekt në rritje kompleton shndërrimin e përzierjes kokrrizore në një material më të fortë, më rezistent ndaj ndikimeve të ndryshme. Gurët me gurë dhe siltritë shpesh, por jo gjithmonë, janë ngjitur me qepjet e qymyrit. Shpesh, ato janë ngjitur me depozitat e tjera balte që janë shfaqur me rrugë sedimentare.

Cila është karakteristika e tyre?

Pavarësisht nga ngjashmëria me gur ranor, gurët e siltrit janë dukshëm më të dendur, në pjesën më të madhe ato janë pikturuar më të ndritshme dhe më të dendura Pavarësisht nga ngjashmëria me gur ranor, gurët e siltrit janë dukshëm më të dendur, në pjesën më të madhe ato janë pikturuar më të ndritshme dhe më të dendura. Përdorimi i tyre është disi i ndryshëm nga ai i gurëve ranorë të lirshëm, të cilët shkojnë në ndërtimin e mureve të ngrohtë.

Në ndërtim, në punimet e mbarimit ata vlerësohen për cilësitë dhe forcën e tyre të jashtme. Patate të skuqura me grurë të hollë në një mënyrë të veçantë refraktojnë dritën. Më të vlefshmet janë mostrat që japin një shkëlqim të kaltërosh-vjollcë. Disa mostra veçanërisht të vlefshme në dritën elektrike japin një ngjyrosje të hijes së valës së detit. Siltritet më spektakolare të hijeve të kuqe dhe vjollcë janë minuar në disa depozita. Njëri prej tyre ndodhet në Karelia. Këtu quhet edhe "dru siltani".

Saltstones me ngjyrë të errët ose gri të lehta janë shumë më të zakonshme Saltstones me ngjyrë të errët ose gri të lehta janë shumë më të zakonshme. Janë gjetur mostra kafe, jeshile, të verdhë dhe kafe. Cilësia e sipërfaqes është si një valë e bukur mbi ujë.

Shumica e grimcave të gazuara, të cilat në këto gurë mund të jenë 30-75%, përfaqësohen nga kuarci dhe feldspari. Më pak e zakonshme është mika dhe mineralet e tjera. Ata fiksohen së bashku me shkëmbinj argjili ose shkëmbinj gëlqerorë. Papastërtitë gjëndra të pranishme në disa prej tyre janë përgjegjës për ngjyrime kafe, të kuqërremta dhe të verdhë.

Cilat janë vetitë e këtij minerali?

 • Ata kanë rezistencë të shkëlqyeshme ndaj acarit. Mos u goditni me ndryshimet e papritura të temperaturës.
 • Asnjë radioaktivitet i rrezikshëm. Të gjitha mostrat, përpara se të futen në vendet e ndërtimit dhe të bëhen një përfundim luksoz, i nënshtrohen një vlerësimi higjeno-rrezatues. Ajo kryhet nga specialistë të qendrave metrologjike dhe Instituti i Gjeologjisë.
 • Dendësia, e matur në g / cm3, varion nga 1.8-2.8.
 • Ngurtësia e Mohs brenda 6 pikave, e përcaktuar nga fakti se gurët e siltrit janë në gjendje të gërvishtin xhamin.
 • Dallimi në treguesit e thithjes së ujit të siltstoneve me origjinë dhe përbërje të ndryshme është 0.2-0.45%. Vetëm varietetet që nuk lahen nga uji janë të përshtatshme për t'u përdorur.

Fushëveprimi i aplikimit

 • Pluhuri i domosdoshëm për ndërtimin e rrugëve është thërrime siltste, që nuk mban vlera estetike.
 • Pluhuri prej silikoni, i cili është një humbje e prodhimit të pllakave prej guri me trashësi të ndryshme, përdoret në prodhimin e llojeve të caktuara të tullave dhe shkallëve të çimentos.
 • Herë pas here, modelet më të bukura përdoren për të dekoruar dhoma. Për shembull, dekorimi i vatrave të zjarrit. Kombinimet e hijeve të ndryshme të siltstonit në brendësi, kombinimi i pllakave të hollë të këtij materiali me detaje prej druri në njërën nga muret, duken të favorshme. Kjo ju lejon të vendosni një stil specifik për të gjithë hartimin e shtëpisë. Për shembull, një papafingo në modë ose etnike.
 • Talismans, figurines dhe topa suvenirësh janë bërë nga një shkëmb i konsideruar si gur dekorativ, i dizajnuar për të harmonizuar marrëdhëniet familjare dhe për të përmirësuar mirëqenien e pronarëve të tyre.
 • Herë pas here, ajo mund të shihet në bizhuteri ekskluzive. Në koleksionet mineralogjike mund të gjeni mostrat më të rralla dhe më të shtrenjta.

Cilat janë disavantazhet e gurit?

 • Kostoja relativisht e lartë e varieteteve më cilësore dhe spektakolare. Mimi mund të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme nga më shumë se 1000 rubla për një koleksion të rrallë mbledhje deri në 300 rubla për metër katror mineral që nuk është përpunuar. Varet nga vetitë dhe cilësitë, shkalla e përpunimit, trashësia e pllakës dhe parametrat e tjerë.
 • Rezistencë e ulët lagështie. Mostrat që “lahen” nga uji nuk nxirren në shitje. Por, kur zgjidhni, parametrat e thithjes së ujit sqarohen menjëherë. Në varësi të qëllimit për të cilin synohen pllaka specifike prej guri, mund të ndryshojë pak. Pllakat e bëra për të dekoruar muret brenda shtëpisë mund të jenë pak më pak të papërshkueshëm nga uji se ato që do të mbulojnë fasadën ose vendkalimin përpara shtëpisë.

Cilat janë vetitë e këtij minerali?
Cila është karakteristika e tyre?
Cilat janë vetitë e këtij minerali?
Cilat janë disavantazhet e gurit?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua