Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Pse nuk shkrihet çokollata në një banjë uji. Si të nxehet çokollata me një banjë uji?

  1. Pse në banjë uji?
  2. Si të shkrihet në banjë?

Çështja se si të shkrihet çokollata në një banjë uji do të duket naive për disa. Në fund të fundit, çfarë mund të ishte më e lehtë sesa të shkrinte këtë delikatesë.

Vendoseni në diell dhe le të përhapet. Megjithatë, në këtë mënyrë ju do të merrni një produkt që mund të hahet, por do të jetë e vështirë për të krijuar një kryevepër të kuzhinës prej saj.

Për qëllime të kuzhinës zakonisht përdoret çokollata e errët. Ajo duhet të përmbajë sidomos shumë kakao dhe gjalpë të integruar. Sa më e lartë përqindja e fasuleve të kakaos, aq më mirë delikatesa do të duket në pjekjen tuaj dhe sa më e pasur të jetë shija e saj.

Nëse doni që çokollata të shkrihet mirë dhe të mund të përdoret me sukses për të prodhuar një pjatë të ëmbël, të merrni produkte nga kompani të mirënjohura që vlerësojnë reputacionin e tyre.

Ndër prodhuesit vendas, produktet e mira prodhohen nga kompani të tilla si "Rusia", "Babaevsky", "Red October".

Pse në banjë uji?

Për të kuptuar se si të shkrihet çokollata në një banjë me ujë, ju duhet të dini se çfarë është Për të kuptuar se si të shkrihet çokollata në një banjë me ujë, ju duhet të dini se çfarë është. Kjo metodë është një metodë e gatimit, në të cilën trajtimi i ngrohjes kryhet duke e vendosur enën në ujë të nxehtë.

Përmbajtja e enës nuk është gatuar mbi një zjarr, por në një banjë të nxehtë. Më saktësisht, kjo nuk është aq shumë një mënyrë e gatimit, e cila përfshin valë, si opsion për ngrohje dhe mbajtjen e një temperature të caktuar.

Veçori e banjës së ujit është uniformiteti dhe ngrohja graduale. Në të njëjtën kohë, përmbajtja e një anijeje të vendosur në ujë të nxehtë nuk ekspozohet ndaj ekspozimit të tepërt të nxehtësisë.

Ata përdorin një procedurë të tillë nëse është e nevojshme për të arritur një kalim në një shtet të caktuar nga produkti. Janë përgatitur shumë preparata bimore medicinale, krem ​​ëmbëlsirat, salcat. Kështu ka shkrirë çokollatë delikate të produktit.

Si të shkrihet në banjë?

Çokollata është një produkt kapriçioz që shkrihet kur nuk nevojitet dhe nuk e bën këtë nëse kërkohet një gjendje e tillë. Ju mund të prishin më shumë se një tjegull para se të mësoni se si duhet çokollatë me avull në një banjë.

Po, ky produkt me të vërtetë duhet të fluturojë dhe të mos fryjë në një tigan ose të gatuhet në një tigan.

Për të kuptuar se si të shkrihet saktësisht çokollata, duhet të përmbaheni në algoritmin e mëposhtëm të veprimeve: Për të kuptuar se si të shkrihet saktësisht çokollata, duhet të përmbaheni në algoritmin e mëposhtëm të veprimeve:

  1. Merrni dy kontejnerë me diametra të ndryshëm. Një prej tyre nuk duhet të jetë vetëm më pak se tjetri, dhe më e rëndësishmja, në thelb e saj tashmë. Është mirë të marrësh një tigan. Një tjetër enë që do të vendoset në këtë enë mund të jetë edhe një kavanoz qelqi. Sidoqoftë, për çokollatën, është më mirë të marrësh një gjellë më të gjerë, sepse duhet ta përziejmë atë. Ende nevojë për një shpatull druri ose lugë.
  2. Hidhni ujë në një enë më të madhe dhe vendosni në sobë për t'u ngrohur. Lëngu duhet të mbushë jo më shumë se gjysmën e anijes. Enë më e vogël duhet të jetë e thatë brenda, sepse kur vjen në kontakt me ujin, çokollata do të humbasë pronat që ju nevojiten.
  3. Prisni derisa uji në enën më të madhe nxehet në një gjendje të nxehtë dhe vendos një enë më të vogël atje. Para fundit që ju duhet për të vënë bare çokollatë të thyer. Uji në bazën e bazës është më mirë të mos sjellë një çiban. Mjafton që temperatura e ujit të ruhet rreth + 70 ... + 80 º º. Kjo është e mjaftueshme për të shkrirë, dhe uji i valë mund të shkaktojë siklet kur nxitje.
  4. Tjetra, ruani temperaturën e dëshiruar në tigan, banjë dhe çokollatë, duke nxitur gjithë kohën. Përdorni për këtë objekt druri (spatula, lugë). Një veprim i tillë kryhet nga momenti kur skajet e copave fillojnë të shkrihen dhe derisa produkti i ngurtë të bëhet krejtësisht i lëngët. Çokollata e errët shkrihet në rreth 55 ° C. Produkti i lehtë përmban më pak pluhur kakao, kështu që shkon në një gjendje të lëngshme tashmë në 45 ° C.
  5. Mashtrimi kryesor nuk është që të tejshpojë përbërësin e ardhshëm të krijimeve tuaja të kuzhinës. Temperatura e çokollatës së shkrirë nuk duhet të kalojë + 40 ... + 45 ºє. Përndryshe, pas ftohjes mund të shfaqet lulëzim i bardhë . Nuk prish shijen, por kjo nuk mund të përputhet me kërkesat tuaja estetike.

Për të kryer procedurën e shkrirjes në dy mënyra Për të kryer procedurën e shkrirjes në dy mënyra. Njëri është i shpejtë, tjetri është i sigurt. Në rastin e parë, një enë me çokollatë mund të zhytet në ujë të vluar në këmbë në zjarr.

Koha që nga fillimi i ngrohjes në prodhimin e çokollatës së lëngët në këtë rast është reduktuar ndjeshëm, por kjo metodë është e mbushur me djegie dhe ndjesi të pakëndshme.

Në variantin e dytë, uji mund të sillet në vlim, të hiqet nga nxehtësia dhe vetëm pas asaj vendi një enë me çokollatë në të. Nëse keni nevojë për një produkt pak të lëngët dhe keni mjaft kohë, atëherë metoda e dytë është e preferueshme dhe shumë më e përshtatshme.

Sidoqoftë, mos u shkri me ujë të valë. Së pari, ekziston rreziku që pikat e ujit të hyjnë në enën e brendshme. Së dyti, çokollata shkrihet shumë shpejt dhe fillon të trashësohet. Ju nuk mund ta kapni momentin kur qëllimi është realizuar dhe produkti mund të hiqet ujë të nxehtë . Vazhdimi i nxehtësisë pas gatishmërisë, ju në fakt filloni çokollatën të zhduket. Si rezultat, ajo përsëri do të trashje dhe do të digjet.

Kur gjithçka është e gatshme, duhet të derdhni produktin e shkrirë nga anija në një sipërfaqe të sheshtë. Është mirë që të derdhni në produktin e gurit, në raste ekstreme, ju mund të përdorni porcelanin. Këto materiale ngroheshin edhe më keq dhe shumë shpejt.

Duke përdorur një shpatull, produkti i shkrirë është përzier për të ftohur deri në një temperaturë prej 30 ° C.

Për të përcaktuar këtë tregues është shumë e thjeshtë. Ndjehen akoma çokollatë të lëngshme prapa dorës. Nëse ndien një freski të vogël, kjo do të thotë që produkti është sjellë në gjendjen e dëshiruar.

Ju duhet të paralajmëroni për një rrezik që pret një kuzhinier i papërvojë: nëse edhe një pjesë e vogël e çokollatës së vështirë merr në produktin e përgatitur, masa e ëmbël do të kufizohet dhe do të duhet të filloni përsëri.

Pse në banjë uji?
Si të shkrihet në banjë?
Pse në banjë uji?
Si të shkrihet në banjë?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua