Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

moissanite

 1. origjinë
 2. Natyra misterioze e mineralit
 3. Moissanite vs. diamant
 4. Në duart e një argjendarie
 5. vërtetim
 6. Pak magji

Shtë për t'u habitur që kjo perlë ende nuk ka marrë famë të denjë në qarqe të gjera, pavarësisht faktit se zbulimi i saj ndodhi rreth një shekull më parë dhe argjendarët tashmë i kanë dhënë atij detyrimin e tij, duke e vendosur në një rresht me diamant .

origjinë

Fati i moissanite është romantik: është një fragment i yllit të rënë, i thyer në themelin e tokës në kohëra të lashta Fati i moissanite është romantik: është një fragment i "yllit të rënë", i thyer në themelin e tokës në kohëra të lashta. Shumë mijëra vjet më vonë, në fund të shekullit XIX, kimisti francez Henri Moissan, duke studiuar mbetjet e këtij meteori, gjeti mostrat e një minerali të panjohur më parë.

Me fjalë të rrepta, guri moissanite nuk mund të quhet ekskluzivisht materie jashtëtokësore, megjithëse për një kohë të gjatë kjo ishte pikërisht ajo që konsiderohej. Sidoqoftë, më vonë, copëzat më të vogla të kësaj substance u gjetën në diamante. Sidoqoftë, asgjë më e madhe se grimcat mikroskopike nuk u gjet; rezervat kryesore të moissanite mbërritën në planetin tonë së bashku me meteoritet. Pra moissanite natyrore është një gjë e rrallë. Por, në hapësirën e jashtme, kjo substancë është mjaft e zakonshme, kryesisht ajo gjendet në përbërjen e formacioneve të pluhurit të karbonit.

Natyra misterioze e mineralit

Shkencëtarët duhej të shpenzonin shumë përpjekje për të kuptuar natyrën e këtij guri dhe për të marrë mundësinë për të krijuar moissanite artificiale Shkencëtarët duhej të shpenzonin shumë përpjekje për të kuptuar natyrën e këtij guri dhe për të marrë mundësinë për të krijuar moissanite artificiale. Farë është, a është një lloj diamanti? Një pyetje e tillë u bë nga studiuesit e parë të saj. Në fakt, këto dy gurë janë praktikisht të dallueshëm në pamje dhe kanë grilë kristalesh të ngjashme. Por, siç doli më vonë, nuk ka marrëdhënie midis tyre: ndryshe nga diamanti, mysafiri kozmik nuk ka një bazë karboni, por është karbid silikoni.

Analogu i parë sintetik, i ashtuquajturi karborundum, u prodhua nga Edward Acheson, i cili jo vetëm që zhvilloi teknologjinë, por gjithashtu hartoi një furrë të veçantë për të kthyer bazën e silikonit në një kristal të ndritshëm. Analogu i parë sintetik, i ashtuquajturi karborundum, u prodhua nga Edward Acheson, i cili jo vetëm që zhvilloi teknologjinë, por gjithashtu hartoi një furrë të veçantë për të kthyer bazën e silikonit në një kristal të ndritshëm

Pas kësaj arritjeje, argjendarët u shqetësuan, sepse nuk është vizualisht e pamundur të dallosh një diamant të vërtetë nga moissanite. Për më tepër, guri i kalon provat termike standarde, sikur të jetë një diamant i vërtetë. Konkretisht, për të bërë dallimin midis këtyre dy mineraleve, ishte e nevojshme të zhvillohen metoda të reja diagnostikuese.

Moissanite vs. diamant

Përshkrimi i moissanite si më i bukuri prej gurëve të çmuar, karakteristikat e të cilit janë më të larta se ato të një diamanti, nuk është pa arsye.

 • Fuqi e madhe refraktive, për shkak të së cilës karborundi fjalë për fjalë i mbijeton diamantët me shkëlqimin e saj - shkëlqen një çerek herë më të ndritshëm.
 • Shpërndarja e tij është dy herë më e lartë, që do të thotë një "lojë e lehtë" e dritës. Vizualisht, kjo manifestohet në formën e reflektimeve me shumë ngjyra, hije të ylbertë në thellësinë e kristalit. Për shkak të nivelit të lartë të shpërndarjes, këto reflektime të moissanite janë më të ndritshme se ato të rivalit të saj fisnik, dhe toni i tyre është më i errët dhe më i thellë.
 • Moissanite sintetik ka "pastërti" të patëmetë për shkak të faktit se prodhohet në laborator, dhe jo i minuar në natyrë, si një diamant, i cili eliminon hyrjen e grimcave të huaja. Cilësia e shkëlqimit të saj dhe loja e dritës në fytyra varet nga shkalla e pastërtisë së gurit.
 • Kur prejnë diamantin, ata me dashje mund të tolerojnë gabimet e simetrisë gjeometrike në mënyrë që të ruajnë një vëllim më të madh guri. Ndërsa moissanite e rritur artificialisht nuk kanë nevojë për mashtrime të tilla dhe aspektet e saj janë gjithmonë të përsosura.
 • Sipërfaqja e moissanite ka aftësinë të sprapsin yndyrën. Nëse prekni diamantin me gishtat, do të ketë gjurmë në të, për shkak të së cilës shkëlqimi i saj do të venitet. Kristali i hapësirës në një situatë të ngjashme do të vazhdojë të shkëlqejë sikur asgjë të mos kishte ndodhur.

Në duart e një argjendarie

Këto pjesë të çmuara të meteoritëve janë shumë të vogla për t'u përdorur për të krijuar stoli Këto pjesë të çmuara të meteoritëve janë shumë të vogla për t'u përdorur për të krijuar stoli. Për më tepër, vëllimi i përgjithshëm i materialit të gjetur në Tokë është jashtëzakonisht i vogël. Prandaj, vetëm analoge sintetike përdoret në të gjitha argjendaritë. Për momentin, e vetmja kompani në botë që prodhon karborundum është Charles & Colvard.

Bërja e një kopje mjaft të madhe pa të meta nuk është e lehtë. Sinteza e Moissanite është një proces i teknologjisë së lartë, e shtrenjtë, kështu që çmimi për një gur është gjithashtu i lartë. Sidoqoftë, kostoja e moissanite është dukshëm më e vogël se ajo e një diamanti me madhësi të krahasueshme.

Moissanites artificiale janë me ngjyra Moissanites artificiale janë me ngjyra. Paleta e ofruar nga prodhuesi përsërit ato ngjyra që gjenden në diamante të rralla. Moissanite e verdhë dhe e zezë do të kushtojë më së paku, dhe ato më të shtrenjtat janë ekzemplarë pa ngjyrë. Mimi më i lartë për ta është për shkak të zellshëm i procesit të zbardhjes së gurit, i cili fillimisht merr një ngjyrë të gjelbër të ngopur gjatë prodhimit. Por janë pikërisht kristalet e tilla, transparente dhe të pastra, ato që janë më së shumti në kërkesë sepse ato mund të zëvendësohen me diamante. Moissanite, ndryshe nga imitimet e tjera, nuk do të jetë në gjendje të ekspozohet me sy të lirë, përveç nëse një specialist shënon një shkrepje të jashtëzakonshme të ndritshme të një guri. Sidoqoftë, është e mjaftueshme për të mbjellë karburantin më thellë në buzë për të zvogëluar mprehtësinë e shkëlqimit të saj.

Në shumicën e rasteve, kur kristalit për përpunimin e argjendarisë i jepet një formë e rrumbullakët Në shumicën e rasteve, kur kristalit për përpunimin e argjendarisë i jepet një formë e rrumbullakët. Besohet se një prerje e tillë zbulon më me sukses potencialin e gurit. Moissanite është e përkryer për të kapur unazën, duke zëvendësuar diamantin klasik të rrumbullakët.

Përveç mahnitjes në kuptimin e mirëfilltë të fjalës bukuri, kristali tërheq njohës me qëndrueshmërinë e saj - indeksi i tij është edhe më i madh se ai i diamantit. Në të njëjtën kohë, ngurtësia e moissanite është disi më e ulët. Gurët e mahnitshëm moissanite doli të jenë më të lehtë për t'u prerë, por më pak të prirur për t'u veshur. Kjo është një arsye tjetër për përdorimin e karburantit për unazat - guri që dekoron duart është më shumë në rrezik nga dëmtimi. Moissanite nuk do të vuajë as në një zjarr - do t'i japë shanse diamantit dhe në rezistencë ndaj temperaturave të larta. Minerali është në gjendje t’i rezistojë temperaturave prej rreth 1500 gradë Celsius. Dekorimi me të do të zgjasë një kohë të gjatë.

vërtetim

Në mënyrë që të mos blini moissanite me çmimin e një diamanti, ia vlen të kërkoni një vlerësim nga një gjeolog i jashtëm, i cili tashmë është marrë me këtë mineral. Edhe një njohës i gurëve pa pajisje speciale do të jetë e vështirë të ekspozojë mashtrimin. Në mënyrë që të mos blini moissanite me çmimin e një diamanti, ia vlen të kërkoni një vlerësim nga një gjeolog i jashtëm, i cili tashmë është marrë me këtë mineral

Kur blini, kushtojini vëmendje:

 • Nëse brenda kristalit dukshëm janë fytyra të ndara. Ky iluzion është i natyrshëm në disa nga moissanites dhe kurrë në diamante. Por mungesa e një efekti të tillë optik nuk garanton origjinalitetin.
 • Nëse linjat e lustrimit në skajet drejtohen në të njëjtin drejtim, dhe mos shkoni në drejtime të ndryshme, siç duhet të jetë një diamant.
 • Nëse kur palponi mineralin me duar të zhveshura, në sipërfaqen e tij nuk ka gjurmë të paqarta, duke fshehur madhështinë e tij.
 • Nëse është e mundur të matni përçueshmërinë elektrike të një guri, kjo do të lejojë përcaktimin e pamjes së tij me saktësi të mjaftueshme. Përcjellës i shkëlqyeshëm - dielektrik, moissanite. Por në disa raste, testi mund të dështojë, sepse jo të gjitha mostrat kryejnë energji elektrike në të njëjtin nivel. Përveç kësaj, një diamant i zi është gjithashtu një përçues për shkak të përqendrimit të lartë të grafitit.
 • Ju mund të llogaritni densitetin e gurit. Nëse është 3.18-3.22, atëherë mostra i referohet moissanites, nëse 3.51 në diamante. Për këtë ju duhet të dini peshën dhe madhësinë e saktë të gurit.
 • Edhe pse qëndrueshmëria termike e moissanite është shumë e lartë, nga ngrohja ajo bëhet e gjelbër. Vlen të përpiqet të mbajë diamantin e pretenduar në zjarr të lehta.
 • Nëse keni një mjet me një tip diamanti, mund të provoni të gërvishtni gurin - moissanite është inferior ndaj diamantit në ngurtësi.

Ndonjëherë për çështje moissanite  fianit  , por është shumë më e lehtë t'i dallosh ato Ndonjëherë për çështje moissanite fianit , por është shumë më e lehtë t'i dallosh ato. Duhet të merren parasysh aspektet e një kristali në një gotë zmadhuese. Në një mineral fisnik, ato duhet të jenë të mprehta, të qarta, në zirkoni kub linja e tyre do të jetë më e butë, e rrumbullakosur. Crarjet dhe gërvishtjet më të vogla në sipërfaqe tregojnë qartë fianitin që ka qenë në përdorim. Skajet e një guri të tillë me shumë mundësi do të duken "të grimcuara", pasi fortësia e tij është e ulët.

Pak magji

Një gur i tillë unik, i pazakontë dhe “i zbatueshëm” nuk mund të mbetej pa u vënë re në fushën e ezoterizmit. Fakti që moissanite është një mineral artificial, sipas mistikëve, nuk heq nga forca e tij, sepse riprodhon saktësisht strukturën e origjinalit të saj kozmik dhe përbëhet nga substanca natyrore.

Guri funksionon në dy drejtime: Guri funksionon në dy drejtime:

 • rrit stabilitetin emocional të pronarit të tij - jep një ndjenjë sigurie, ndihmon për të përballuar ankthin, mbështet forcën e mendjes dhe vetëbesimin, i cili lejon një person të përdorë potencialin e tij në tërësi,
 • aktualizon funksionet njohëse - ndihmon për t'u përqëndruar në qëllimin, ka një efekt pozitiv në kujtesën dhe të menduarit, ndihmon në vendosjen e qartësisë dhe rregullsisë në mendje.

Ju mund ta vishni atë, pavarësisht nga shenja e zodiakut, veçanërisht e dobishme për përfaqësuesit e elementeve të Zjarrit dhe Ajrit.

Farë është, a është një lloj diamanti?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua