Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Lidhni tela alumini dhe bakri: një zgjidhje e lehtë

  1. Pse nuk mund të lidhni bakër dhe tela alumini
  2. Pse nuk mund të lidhni bakër dhe tela alumini
  3. Si të lidhni bakër dhe dirigjent alumini
  4. Si të lidheni me saktësi telat e bakrit dhe aluminit
  5. përfundim

Lidhja e përçuesve të bakrit dhe aluminit

Për lidhjen e bakrit dhe tela alumini shkon shumë thashetheme. Disa thonë se nuk ka asgjë të tmerrshme në këtë dhe japin shembuj kur komponimet e tilla kanë shërbyer për dekada, ndërsa të tjerë thonë se e dinë nga praktika se sa shpejt ata janë shkatërruar. Kush duhet të besojë dhe si t'i lidhë me saktësi telat e tilla do të diskutohet në artikullin tonë.

Pse nuk mund të lidhni bakër dhe tela alumini

Para së gjithash, le të shohim pse nuk mund t'i lidhni këto tela së bashku dhe çfarë është e nevojshme që një lidhje e tillë të shërbejë për shumë vite. Për ta bërë këtë, ne do të duhet të zhytemi pak në teori dhe të kuptojmë strukturën e këtyre metaleve.

Pse nuk mund të lidhni bakër dhe tela alumini

Për të kuptuar se si të lidhni bakër dhe tela alumini, le të shohim se çfarë është në një lidhje të tillë. Pas të gjitha, ka disa teori rreth papranueshmërisë së një lidhjeje të tillë, dhe pothuajse të gjithë ata kanë një kokërr të arsyeshëm.

Pas të gjitha, ka disa teori rreth papranueshmërisë së një lidhjeje të tillë, dhe pothuajse të gjithë ata kanë një kokërr të arsyeshëm

Oksidimi i aluminit

Ashtu si çdo metal tjetër, nën ndikimin e oksigjenit, bakri dhe alumini janë oksiduar. Si rezultat, një film oksid formohet në sipërfaqen e tyre. Filmi oksid i bakrit praktikisht nuk e pengon kalimin e rrymës elektrike, por filmi oksid i aluminit ka një rezistencë mjaft të madhe.

Nëse lidhim bakër dhe tela alumini, atëherë pa marrë parasysh se sa duam, metalet do të ndërveprojnë. Alumini është një metal më aktiv, prandaj, kur shfaqet lagështia në mes të përbërjes, e cila është në çdo rast e pranishme në ajër, fillon procesi i elektrolizës, domethënë, jonet e aluminit transferohen në bakër.

Si rezultat, përçuesi i aluminit humbet masën e tij. Formon boshllëqet dhe predhat. Ata, nga ana tjetër, gjithashtu oksidojnë dhe përshpejtojnë procesin e elektrolizës edhe më shumë. Dhe më shumë lagështi në kompleks, aq më shpejt ndodh ky proces.

Çfarë është elektroliza?

Si rezultat, ne kemi shkatërruar pothuajse dirigjent alumini. Seksioni i tij kryq është zvogëluar, që do të thotë densiteti aktual rritet. Dendësia e tanishme rritet, metali fillon të ngrohë më shumë, dhe si rezultat, ai do të çojë ose në alumini që digjet në kryqëzim, ose, në rastin më të keq, në një zjarr.

Si të lidhni bakër dhe dirigjent alumini

Por tela bakri mund të lidhet me alumin. Për ta bërë këtë, mjafton që të vendoset një material i tretë ndërmjet këtyre dy përçuesve ose të eliminohet plotësisht mundësia e depërtimit të lagështirës në vendin e kontaktit të metaleve.

  • Le të shohim të dyja këto opsione. Le të fillojmë me më të thjeshtë - të vendosim një metal të tretë ndërmjet përçuesve. Zakonisht, një metal inaktiv gjithashtu zgjidhet për këtë, kështu që ne përsëri nuk kemi një proces të elektrolizës. Dhe zakonisht udhëzimi rekomandon përdorimin e bronzit për këtë.

Lidhjen e dirigjentit të bakrit dhe aluminit përmes një rondeli çeliku

Lidhjen e dirigjentit të bakrit dhe aluminit përmes një rondeli çeliku

Në foto të njëjtën lidhje pas ngrohjes të rondele

  • Kjo është për shkak të faktit se ky material ka pronat mjaft të mira elektrike. Është kimikisht rezistent dhe ndërhyn në procesin e elektrolizës.
  • Disa sugjerojnë përdorimin e çelikut të rregullt ose çelik inox. Por kjo nuk vlen të bësh. Fakti është se këto materiale nuk kanë një përçueshmëri shumë të mirë. Prandaj, kur rrymat e mëdha kalojnë përmes tyre, ata do të jenë shumë të nxehtë. Si rezultat, mund të marrim përsëri një zjarr.

Washers tunxh

Kushtoj vëmendje! Nëse ende vendosni të ndaleni në lidhjen me rrymë, atëherë në vend të një rondeli çeliku mund të përdorni tunxh. Nëse keni metal, ju mund ta shkurtoni vetë. Variantet me rondele çeliku janë të lejueshme të përdoren vetëm në rrjete me ngarkesë jo shumë të madhe.

  • Mundësia e dytë e mundshme është që të përjashtojë hyrjen e ujit në vendin e lidhjes metalike. Mbyllja e lidhjes do të ishte shumë e shtrenjtë dhe jo gjithmonë një opsion i besueshëm. Prandaj, në shumicën e rasteve, për këtë qëllim përdoret një paste e veçantë si në video.

Kontakt Grease

  • Një paste e tillë jo vetëm që e pengon lagështinë të hyjë në përbërjen e kontaktit, por edhe të oksigjenit. Si rezultat, alumini oksidohet shumë pak, sepse për formimin e një filmi të oksidit ajo ka nevojë vetëm për disa sekonda. Dhe për shkak të mungesës së lagështirës në kryqëzim, procesi më i tmerrshëm për një përbërës të tillë nuk ndodh - elektrolizë.

Si të lidheni me saktësi telat e bakrit dhe aluminit

Duke ditur shkaqet dhe zgjidhjet e mundshme të problemit, ju mund të vazhdoni me analizën e pyetjes se si të lidhni me saktësi telat e bakrit dhe aluminit. Dhe këtu ka disa përgjigje mjaft logjike, disa prej të cilave tashmë i kemi dhënë në seksionin e mësipërm.

Le të fillojmë me pyetjen e vajosjes. Mund të jetë vazelinë teknike, lithol dhe çdo lubrifikant tjetër që parandalon oksidimin e metaleve dhe hyrjen e lagështirës. Por pastaj lind pyetja me izolimin pasues të një lidhjeje të tillë. Në fund të fundit, kaseta qëndron shumë keq në lubrifikantin dhe ngushtimi i nxehtësisë thjesht mund ta shtrydh atë.

Kushtoj vëmendje! Sidoqoftë, është e ndaluar lidhja e llojit twisting. Dhe për metale të tilla të ndryshme, gjarpërimi mund të jetë dyfish shkatërrues.

Dhe për metale të tilla të ndryshme, gjarpërimi mund të jetë dyfish shkatërrues

Terminalet e telave

Lidhni bakër dhe tela alumini duke përdorur një shumëllojshmëri të terminaleve. Mund të jetë pranverë, vidë ose ndonjë lloj tjetër, por duhet të kihet parasysh se alumini dhe bakri nuk duhet të prekin. Lidhni bakër dhe tela alumini duke përdorur një shumëllojshmëri të terminaleve

Lugat e tunxhit

Nëse jeni duke u përpjekur të lidhni alumin me një core dhe tela bakri të bllokuar me një terminal me vidë, atëherë këshillohet të përdorni këshilla speciale bronzi. Dhe duhet të përdoren për të dy metalet. Nëse jeni duke u përpjekur të lidhni alumin me një core dhe tela bakri të bllokuar me një terminal me vidë, atëherë këshillohet të përdorni këshilla speciale bronzi

Terminalet e krimpeve për lidhjen me vidë

Kjo ndodh për shkak të faktit se me një aliazh alumini mund të humbasë pjesërisht ose madje tërësisht pjesën e tij kryq. Materiali i aluminit është mjaft i butë dhe me cilësi të lartë vidhos përdredhur mund ta transferojë plotësisht atë. Kjo ndodh për shkak të faktit se me një aliazh alumini mund të humbasë pjesërisht ose madje tërësisht pjesën e tij kryq

Pika në tela të bllokuar me bakër

Me tela të bllokuara bakri një situatë të ngjashme. Por vetëm në këtë rast, kur shtrëngon vidhën, mund të thyejë një pjesë të telave në dirigjent. Përsëri - reduktimin e seksionit kryq. Prandaj, këto këshilla mund të jenë një ilaç i shkëlqyeshëm për aksidente të tilla. Për më tepër, çmimi i këtyre produkteve është thjesht pennies. Me tela të bllokuara bakri një situatë të ngjashme

Mëngë krimpi

Një nga mundësitë e mundshme për mënyrën e lidhjes së bakrit me alumin, mund të jetë përdorimi i mëngëve të veçantë të prerjes. Tani tregu është gjerësisht i përfaqësuar nga mëngë prej bronzi. Për një demonstrim më të qartë, një nga skajet e tyre është e bardhë dhe ngjyra tjetër është bakri. Ata janë të dizajnuara në mënyrë specifike për prerjen e bakrit dhe telave të aluminit. Një nga mundësitë e mundshme për mënyrën e lidhjes së bakrit me alumin, mund të jetë përdorimi i mëngëve të veçantë të prerjes

Lidhje teli lidhës

Tela alumini dhe bakri mund të lidhen me bashkim. Vetëm në këtë rast, ju nevojitet një lidhës i posaçëm për alumin dhe cilësi të lartë të përçuesve të bakrit. Nga rruga, tashmë një tinning e dirigjent bakri do të jetë e mjaftueshme për të parandaluar elektrolizë. Tela alumini dhe bakri mund të lidhen me bashkim

Telat e saldimit

Saldimi për komponime të tilla zakonisht nuk përdoret për shkak të pikave të ndryshme të shkrirjes së metaleve. Dhe nuk mbron nga procesi i elektrolizës. Prandaj, është më mirë të harrosh telat e saldimit. Saldimi për komponime të tilla zakonisht nuk përdoret për shkak të pikave të ndryshme të shkrirjes së metaleve

Këshilla për lidhje me vidë për telat me seksion të madh kryq

Para se të lidhni telat e aluminit dhe bakrit të seksioneve të mëdha, është më mirë të vendosni këshilla të veçanta mbi to. Ata janë të veshur duke shtypur dhe zakonisht kanë një pjesë të kontaktit prej bronzi. Kjo u lejon atyre të lidhen më tej me një lidhje tradicionale me vidë pa asnjë problem.

përfundim

Kur u pyetën se si duhet të lidhni bakër dhe tela alumini, nuk ka përgjigje të caktuar. Pas të gjitha, të gjitha varet nga kushtet lokale dhe pajisje në dispozicion. Por në çdo rast ka shumë opsione të tilla. Vetëm hyrja e drejtpërdrejtë e tyre nuk lejohet, e cila në çdo rast është e ndaluar nga rregullat e OLC.

Çfarë është elektroliza?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua