Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Zgjedhja e një bateri acidi të plumbit për ngarkimin diellor

  1. Bateritë fillestare kundrejt baterive të thella
  2. Përmbytur vs Gel vs AGM
  3. Aplikimi i Stacionit të Ngarkimit

Bateritë acid të plumbit kanë kapacitete të mëdha dhe shpesh janë në dispozicion në shumë vende të botës. Por cilat bateri acidi duhet të përdorni me panele diellore? Unë rekomandoj përdorimin e baterive të acideve të plumbit AGM të mbyllura kudo që të jetë e mundur dhe do të përshkruajnë në këtë post shkëmbimet e përdorimit të llojeve të ndryshme të baterive me panele diellore portative .

Panelet diellore të dyqaneve

Bateritë fillestare kundrejt baterive të thella

Bateritë e nisjes janë të dizajnuara për të ofruar breshëri të shkurtra dhe të mëdha për fillimin e motorit dhe janë të dizajnuara për të shkarkuar vetëm një pjesë shumë të vogël të kapacitetit të tyre. Një cikël ditor i përdorimit të kapacitetit më të madh do të shkaktonte shpejt një bateri makine, pllakat dhe kimi janë projektuar për të qëndruar gati 100% plotësisht të ngarkuar shumicën e kohës.

Një cikël ditor i përdorimit të kapacitetit më të madh do të shkaktonte shpejt një bateri makine, pllakat dhe kimi janë projektuar për të qëndruar gati 100% plotësisht të ngarkuar shumicën e kohës

12V bateri plumb-acid (starter) bateri - nuk rekomandohet për karikimin diellor

Për aplikimet e ngarkimit të energjisë diellore, ju dëshironi të përdorni një bateri të ciklit të thellë, të ngjashëm me ato të përdorura për anije detare ose karroca golfi - një bateri tipike e makinave nuk do të funksionojë. Bateritë e ciklit të thellë janë të dizajnuara me pllaka më të mëdha dhe kimi të ndryshme për të shmangur efektin gërryes të përdorimit të vazhdueshëm të kapacitetit të plotë. Ata janë të dizajnuara që të shkarkohen rregullisht thellësisht duke përdorur shumicën e kapaciteteve të saj.

Përmbytur vs Gel vs AGM

Ekzistojnë disa lloje të baterive të ciklit të thellë të acidit të plumbit: përmbytur, gelled vulosur ose AGM mbyllur. Për shumicën e rasteve një AGM i mbyllur (Mbushja e Glass Mat) është alternativa më e sigurt dhe më e mirë. Bateritë AGM kërkojnë pak mirëmbajtje. Nuk ka nevojë për ventilim dhe ata nuk do të derdhen. Bateritë e përmbytura kanë avantazhin për të qenë dukshëm më pak të shtrenjtë, por kërkojnë ventilim të përshtatshëm, mirëmbajtje dhe gjithashtu kanë përgjegjësi të mundshme të rrotullimit ose derdhjes.

Bateritë AGM zakonisht janë më të lehta dhe më pak të shtrenjta për orë të zgjatura në krahasim me xhel. Si shembull, në AltE Store një bateri AGA 12V 100 bateri me orë është 64 paund dhe 241 dollarë, ose 0.64 lbs / AH dhe $ 2.41 / AH. Një baterinë e tretë me 12 V 77 bateri me orë është £ 52 dhe $ 231, ose 0.68 lbs / AH dhe $ 3.00 / AH. Përveç kësaj, bateritë xhel duhet të plotësohen në një mënyrë të veçantë që nuk është optimale për diellore. Në thelb, bateritë AGM janë më falëse në mënyrën se si janë rimbushur.

12V AGM Bateria

12V AGM Bateria

12V Gel Battery

Nëse bateritë e plumbit të acidit mbahen siç duhet, ato do të funksionojnë me efikasitet 80-90%. Është e rëndësishme të mbash një pagesë të plotë kur është e mundur, sepse ajo do të zgjasë jetën dhe do të ruajë një efikasitet më të lartë. Gjithmonë përdorni një kontrollues i ngarkuar me panele diellore, kështu që ata nuk e ngarkojnë baterinë ose nuk aplikojnë tension të gabuar. Do të diskutojmë më shumë për mënyrën e zgjedhjes së një kontrolluesi të ngarkimit në një post të ardhshëm.

Aplikimi i Stacionit të Ngarkimit

Kohët e fundit kam ndërtuar një sistem baterish të lëvizshëm, por të fuqishëm, për të fuqizuar disa drita me varg LED, një stereo dhe një pije freskuese të avullimit. I përdorur një Bateri Xantrex PowerPack 1500 AGM , Regjistrues i ngarkuar i MorningStar SunSaver , dhe dy module diellore 25 W. Xantrex PowerPack vjen me një inverter të integruar AC, mbrojtës të mbitensionit, shkyçje të tensionit të ulët (LVD) dhe mund të rrotullohet rreth e rrotull. Rrotat dhe dorezat janë të dobishme sepse janë mjaft të rënda në 57 lbs.

Rrotat dhe dorezat janë të dobishme sepse janë mjaft të rënda në 57 lbs

Xantrax PowerPack 1500

Xantrax PowerPack 1500

Kontrolluesi i Ngarkesave të Morningstar

Një alternativë më pak e shtrenjtë është bateria e ciklit të thellë AGM të mbyllur me bateri. Bateritë Trojan 22-AGM janë të ngjashme me madhësinë e Xantrex PowerPack, por nuk kanë të gjitha veçoritë shtesë të renditura më lart.

Prekja përfundimtare është të lidhni një prizë me çakmak të cigareve në terminalin e ngarkesës në kontrolluesin e ngarkimit. Kjo ju lejon të tërheqni një ngarkesë direkt nga panelet diellore kur ka dritë të mjaftueshme të diellit ose nga bateria kur nuk ka prodhim diellor. Ju mund të përdorni çdo pajisje 12Vdc direkt nga ndezësi i cigareve ose mund të përdorni një inverter DC / AC për të fuqizuar pajisjet 120Vac.

Kam përdorur një sistem të ngjashëm për të ndërtuar një stacionin e ngarkimit të energjisë diellore të telefonit celular në Festivalin e Arteve të Dumbo 2012. Në këtë projekt kemi përdorur dy nga Voltaic 17 vat, panele diellore 18 Volt , të cilat ishin ngulitur në një skulpturë në dodecahedron. Telefonat celularë të gjithë të ngarkuar nga ana DC e baterisë me Ngarkuesit çakmak. Kjo është më efikase se sa përdorimi i inverterit AC, sepse ne thjesht po e rrisim tensionin nga 12Vdc në 5Vdc. Gjithashtu, duke shmangur përdorimin e inverter AC, ne nuk kemi nevojë për të kthyer DC në AC dhe përsëri në DC përsëri.

Joe O'Connor është një bloger mysafir për Voltaic. Përveç kësaj për të bërë gjëra të ftohta me diellore, ai bën konsultimi mbi energjinë alternative dhe po ndjek Masterin e tij në Inxhinieri Prodhim në NYU Poly.

Por cilat bateri acidi duhet të përdorni me panele diellore?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua