Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Si të shpuar një vrimë në beton nën fole saktë

 1. Drilling vrima në beton me një perforator
 2. Drilling vrima me një kurorë për podrozetnikov
 3. Drilling vrima me një kurorë dhe stërvitje
 4. Vrima me shpime me një perforator pa kurorë
 5. Hole nën fole duke përdorur grinders
 6. përfundim

Stërvitni një vrimë në beton nën fole

Vrimat e shpimit në beton nën fole nuk janë të lehta, sidomos në mungesë të pajisjeve speciale. Prandaj, shpesh është e nevojshme të "ri-zbulojmë timonin" dhe të përdorim "mënyra të vjetra". Por jo të gjithë e dinë për ta, kështu që në artikullin tonë ne kemi vendosur të shqyrtojmë disa prej tyre në detaje.

Drilling vrima në beton me një perforator

Ekzistojnë disa opsione për shpimin e vrimave në mur duke përdorur një perforator dhe të gjitha varen nga densiteti i betonit, si dhe disponueshmëria e mjeteve të nevojshme. Ne fillojmë historinë tonë me mënyrat më të lehta dhe përfundojmë më së shumti kohë.

Drilling vrima me një kurorë për podrozetnikov

Nëse ju nuk e dini se si të shpuar një vrimë nën fole në mur, atëherë vetëm kërkoni në dyqan një kurorë për podrozetnikov. Kjo është një pajisje krejtësisht e thjeshtë që lehtëson shumë këtë punë të gjatë.

Kjo është një pajisje krejtësisht e thjeshtë që lehtëson shumë këtë punë të gjatë

Kurora për vrimat e shpimit për fole

Crown për podrozetnikov përbëhet nga katër elemente. E para është baza. Është një kunj për montim në grusht, me një fllanxhë për prerjen e kurorës. Kurora është një copë tub me një diametër prej 68 deri në 80 mm.

Në skajet e saj, nga njëra anë ka një fije për fiksim me bazën, dhe në anën tjetër - elementët e prerjes së karburit. Në disa kurora, këto elementë të prerjes janë të veshura me diamantë, gjë që rrit jetën e tyre të shërbimit. Elementi i tretë është stërvitja, e cila është gjithashtu e fiksuar në bazë me ndihmën e elementit të katërt - vidhos. Qëllimi i një stërvitje: përqendrimi i një kurore.

Qëllimi i një stërvitje: përqendrimi i një kurore

Kurorë për shpimin e betonit nën fole

Çmimi i një kurore të tillë është brenda kufijve të arsyeshëm. Prandaj, në qoftë se keni filluar një riparim me transferimin e pikave elektrike, ne ju këshillojmë fort që të blini një. Është gjithmonë e dobishme në ekonomi.

Prodhoni shenjat e murit

Për të shpuar një vrimë duke përdorur një kurorë të tillë, duhet bërë operacionet e mëposhtme.

Para së gjithash, vërejmë vendin e instalimit të prizës sonë të re.

Ne duhet të matim qendrën e vrimës së kërkuar.

Ne stërvitemi në qendër të vrimës sonë

Në fazën e ardhshme, duke përdorur një perforator dhe një stërvitje konvencionale për beton, si në video, ne stërvitje një vrimë në këtë pikë. Në fazën e ardhshme, duke përdorur një perforator dhe një stërvitje konvencionale për beton, si në video, ne stërvitje një vrimë në këtë pikë

Instaloni kurorën dhe stërvitni vrimën e kërkuar

Pastaj mblidhni kurorën dhe vendoseni në grusht.

Pika e përqendrimit të bitit kryen pak mbi skajet e bitit.

Është futur në vrimën e shpuar më parë.

Rezultati përfundimtar i kurorës

Tjetra, të kthehet në shënoj, dhe stërvitje një vrimë për podozetnika.

Idealisht, kurora do të hyjë në mur në 2/3, dhe ne do të kemi një vrimë të bukur edhe.

Drilling vrima me një kurorë dhe stërvitje

Duke përdorur kurorën, ju merrni vrima e kërkuar. Por nuk do të jetë gjithmonë aq e lehtë për të bërë. Fakti është se me një tullë dhe disa lloje betoni, një kurorë e tillë është shumë e mirë. Por ndonjëherë ajo është e pafuqishme. Dhe pastaj ju duhet të shpikeni një tjetër mënyrë, si të shpuar një vrimë nën bazat e saktë.

Pra:

 • Nëse kurora është e keqe ose nuk përballon fare betonin tuaj, atëherë duhet të përdorni një metodë pak më të ndryshme. Ne e analizojmë atë në faza.
 • Para së gjithash, si në versionin e parë, ne gjejmë qendrën e daljes sonë të ardhshme. Pastaj ne stërvitje një vrimë për stërvitje qendërzim. Merrni kurorën dhe provoni me të për të shpuar një vrimë.

Kurora lë një shenjë në mur

 • Kjo nuk ka funksionuar për ne. Por në mur ka gjurmë të qarta të vrimës sonë të ardhshme. Ne kemi nevojë për to. Tani, duke përdorur stërvitjen e zakonshme në beton, në skajet e vrimës së ardhshme bëjini vetes disa vrima. Sa më i madh numri, aq më lehtë do të jetë atëherë, kështu bëni rreth 20 vrima të tilla.

Në foto, numrin e përafërt të vrimave që ne kemi nevojë për stërvitje

Tani ne e vëmë përsëri kurorën tonë në shpuese, dhe, duke e përdorur atë, përsëri bëjmë një vrimë për pjesën e poshtme. Duhet të shkojë shumë më shpejt.

Kushtoj vëmendje! Nëse jeni shumë dembel dhe keni bërë një numër të vogël të vrimave me një stërvitje, atëherë kur punoni me një kurorë, kjo është mjaft e mundshme. Prandaj, mbajeni grushtin e ngushtë.

Vrima me shpime me një perforator pa kurorë

Por ndonjëherë mund të ndodhë që nuk ka kurorë, dhe vrima është e nevojshme tani. Prandaj, duhet të dini se si të stërvitni një vrimë për një fole në beton pa një kurorë.

Në këtë rast, ne do të përdorim stërvitjen dhe daltë të zakonshme, ose hundën korresponduese në stërvitjen e çekiçit, nëse ka funksionin e një jackhammer.

 • Për të përdorur këtë metodë, duhet të përvijojmë daljen tonë të ardhshme . Kjo mund të bëhet duke u lidhur me pjesën e poshtme, ose duke përdorur një litar dhe një laps.
 • Pastaj, përgjatë konturit të vrimës së ardhshme, si në variantin e përshkruar më sipër, bëjmë shumë vrima të vogla . Në këtë rast, është e dëshirueshme që këto vrima të jenë më shumë se 20 copë.

Ne bëjmë nga 10 deri 20 vrima përgjatë konturit të vrimës së ardhshme

 • Pastaj duke përdorur një dërrmues ose grykën përkatëse të vrimës, fillojmë të trokisim mbeturinat e betonit midis vrimave të lëna nga stërvitja . Procesi është i gjatë dhe kërkon kohë, por nuk ka thjesht mundësi më të lehta.

Knock një vrimë me një daltë

Hole nën fole duke përdorur grinders

Ndonjëherë mund të ndodhë që perforuesi nuk është në dorë, dhe është e nevojshme të bëhet një vrimë nën fole. Në këtë rast, mund të përdorni mulli. Natyrisht, kjo nuk është alternativa më e mirë, por, në raste ekstreme, është mjaft e zbatueshme.

Natyrisht, kjo nuk është alternativa më e mirë, por, në raste ekstreme, është mjaft e zbatueshme

Vrima për fole e bërë nga mulli

Pra:

 • Për të përdorur këtë opsion, së pari duhet të përshkruani konturin e daljes së ardhshme . Për ta bërë këtë, mund të përdorni një laps të rregullt.
 • Hapi i ardhshëm është përgatitja për mullirin e punës për beton . Udhëzimi këshillon të veshin syze, një respirator, ose të paktën një fashë garzë. Kreu është edhe kapelë më e mbrojtur.
 • Pas kësaj mulli, me një rreth në betonin e diametrit të duhur, bën shkurtime në pikat ekstreme të vrimës së ardhshme. Shkurtimet duhet të kenë një thellësi të përshtatshme. Numri minimal i shkurtimeve për të marrë një katror është katër, por ju mund të bëni një figurë më afër rrethi.

Kushtoj vëmendje! Kur punoni, në asnjë rast nuk mund të ndryshoni pozicionin e mulli në lidhje me murin. Kjo mund të shkaktojë që disk të thyhet dhe të shpërndajë fragmente. Kjo, nga ana tjetër, mund të çojë në plagë shumë të mjerueshme.

 • Pas kësaj, duke përdorur një dalë konvencionale dhe një çekiç, ne fillojmë të trokasin betonin në qendër të shkurtimeve . Puna është e mundimshme, por nuk ka mundësi të tjera.

përfundim

Tani ju e dini se si të shpuar një vrimë për bazat në një shumëllojshmëri kushtesh. Por është më mirë të mos reinvent timon, dhe të përdorin mjetin e duhur për këtë.

Për më tepër, shumë prej metodave të përshkruara më lart janë mjaft të rrezikshme, veçanërisht opsioni që përdorë mulli. Dhe jo një vrimë nën daljen nuk është e vlefshme për shëndetin tuaj.

Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua