Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Si të lidhni një makinë makinë shkrimi në kanalizim. Si ta lidhni makinën larëse në sistemet e furnizimit me ujë dhe kanalizimet në mënyrë të pavarur dhe pa gabime. Si ta bëjmë vetë tokën

 1. Lidhja e makinës
 2. Për ujërave të zeza
 3. Për furnizimin me ujë
 4. Nengjet e lidhjes me energji
 5. Makinë leveling
 6. Kontrollimi i funksionimit të makinës larëse pas lidhjes

Blerja e një makine larëse, mund të kërkoni ndihmë nga zotëruesit për ta lidhur atë. Megjithatë, kjo procedurë është shumë e lehtë dhe shumë mjeshtra janë në gjendje të përballojnë vetë. Mësojmë se si të lidhemi lavatriçe pa thirrur specialistë.

Para së gjithash, kryej punë përgatitore : zgjidhni vendin perfekt për instalim. Vendet më të zakonshme janë banjo dhe kuzhinë. Kur zgjidhni një pikë ku mund të instaloni një makinë larëse, duhet të ndiqni këto faktorë:

Para se të lidhni ujin, është e përshtatshme që makina të arrijë temperaturën e dhomës, kështu që nëse ditët e nxehta të verës dhe ngricat e dimrit kanë pajisjen të qëndrojnë për një kohë. Në të njëjtën kohë, mund të shihni nëse ka ujë të mjaftueshëm në hyrjen e makinës larëse. Ju mund të kontrolloni presionin e duhur të ujit duke shtypur të paktën 3 litra ujë për 15 sekonda kur rubinetat janë plotësisht të hapura.

Nëse merrni më pak ujë brenda një afati të caktuar, duhet të kontaktoni një hidraulik. Përndryshe, ju mund të lidhni tubin e furnizimit me ujë në ujë dhe butësisht ta shtrëngoni atë në mënyrë që uji të mos marrë kudo. Përveç kësaj, kullimi nga makina larëse duhet të lejohet. Zgjidhja më e zakonshme është instalimi i një çorodhjeje në buzë të një vaskë ose lavire. Nga kjo zgjidhje, megjithatë, shumica e familjeve refuzuan vetëm për shkak të estetikës, gryka e drenazhit u shtri në banjë, por edhe për shkak të sigurisë, sepse presioni i ujit shpesh drenazhohet nga një drejtim i caktuar, rezultati i të cilit mund të lahet jo vetëm nga banjo juaj , por edhe shtëpinë e fqinjëve që jetojnë poshtë jush.

 • Vendndodhja e ngushtë e ujësjellësit, kanalizimit dhe rrjet elektrik , për të kryer lidhjen e një pajisje shtëpiake;
 • harmoni me brendësinë përreth;
 • parket sipërfaqësore të sheshtë;
 • instalim dhe funksionim i përshtatshëm.

Kontestet rreth vendndodhjes së njësisë ndonjëherë shpërthen në mesin e përdoruesve. Disa thonë se lidhja e një makine larëse në kuzhinë është opsioni më i mirë instalimin e saj, të tjerët preferojnë banjën.

Për të mos krijuar probleme të panevojshme dhe kosto financiare, është më mirë të instaloni një njësi larëse në banjë.

Në disa apartamente urbane, kjo dhomë është mjaft e vogël në madhësi, me ç'rast ju mund ta vendosni asistentin tuaj nën lavaman, pak para se të bëni një blerje, bëni matjet e nevojshme në mënyrë që të zgjidhni lartësinë e duhur.

Ekspertët kanë pikëpamjet e tyre në çështjet e instalimit:

 1. Strehim standard është në banjo, ku ka qasje të lehtë në komunikim, dhe dyshemeja është e tiled.
 2. Kuzhina konsiderohet si një opsion i pranueshëm për të kursyer hapësirë ​​në një banjë të vogël, por aty ku përparësitë përfundojnë.
 3. Instalimi në korridor si një opsion ekstrem. Pro - nuk ka nevojë të kërkoni një vend në kuzhinë ose në banjë, kundër - ju nevojitet hedhjen shtesë të komunikimeve dhe lidhja me rrjetin e ujësjellësit do të jetë problematik.


Pro - nuk ka nevojë të kërkoni një vend në kuzhinë ose në banjë, kundër - ju nevojitet hedhjen shtesë të komunikimeve dhe lidhja me rrjetin e ujësjellësit do të jetë problematik

Kur të gjitha opsionet janë menduar dhe vendi i instalimit është zgjedhur, ne vazhdojmë në fazën e ardhshme të përgatitjes - çmontimin e pjesëve të rondele që shërbejnë si ndalesa, pengesa gjatë transportit.

Çdo mjeshtër nga qendra e shërbimit do të konfirmojë se kjo është një fazë shumë e rëndësishme e përgatitjes. Nëse nuk është e përfunduar, atëherë në njësitë fillestare të rëndësishme të larjes do të dështojë.

Para së gjithash hiqni bulonat e transportit, pastaj bare për shpërndarës nga pema, kllapat e sigurisë. Në manualin e udhëzimeve, do të gjeni artikullin "Si të shkyçni vetë një pajisje shtëpiake", ku gjithçka përshkruhet në detaje.

Lidhja e makinës

Lidhja e një makine larëse me duart tuaja nuk është një detyrë e vështirë për ata që janë teknikisht të përgatitur mirë, kontrollohen me mjete të ndryshme dhe kanë njohuri minimale se si të merren me tuba, përshtatës dhe instalime hidraulike. Nëse e gjithë kjo është e panjohur për ju, atëherë është më mirë të kontaktoni specialistët, pasi të dini se sa një thirrje e zotëruesit në shtëpi kushton.

Diagrami i lidhjes së makinës larëse me komunikimet është treguar në foto, ne do të shikojmë në çdo veprim në më shumë detaje.


Diagrami i lidhjes së makinës larëse me komunikimet është treguar në foto, ne do të shikojmë në çdo veprim në më shumë detaje

Për ujërave të zeza

Në shikim të parë, është e lehtë të organizohet shkarkimi i ujit nga makina në kullimin e ujërave të zeza, por në praktikë gjithçka varet nga karakteristikat e lidhjes, e cila kryhet nga dy metoda kryesore:

 1. Lidhja e përkohshme kur gete e shkarkimit ulet në banjë ose në tualet (kur kombinohen).
 2. Stacionar - inet kryhet në sistemin e ujërave të zeza, dhe këtu përdoruesit shpesh hasin vështirësi të caktuara.

Ai kryhet duke marrë parasysh kërkesat e mëposhtme:

 • gjatësia e tubit të shkarkimit nuk duhet të jetë shumë i madh, pasi kjo do të rrisë ngarkesën në pompën e kullimit dhe mund para kohe të dështojë;
 • kur lidhni kullimin në sifon ju përjashtoni goditjen aromat e pakëndshme në makinë nga kanalizimi, e cila është një avantazh i pamohueshëm.

Është e rëndësishme! Për të zbrazur siç duhet lidhjen e tubit në sifon duhet të jetë së paku 50 cm nga niveli i dyshemesë. I njëjti rregull duhet të ndiqet kur kullon përkohësisht në banjë ose lavaman për larjen.

Gryka e shkarkimit është e lidhur me sifonin e lavamanit për larje ose kanalizim, siç tregohet në foto. Si rezultat, lidhja do të jetë mjaft e ngushtë .


Si rezultat, lidhja do të jetë mjaft e ngushtë

Për furnizimin me ujë

Mbikëqyrësi duhet të dijë se si ta lidhë makinën larëse me komunikimet e sistemit të furnizimit me ujë, pa ndërtuar tubin e mbushjes me pajisje nga prodhuesi. Nëse makina është e vendosur në një distancë prej më shumë se tre metra nga tubacioni i ujit, atëherë opsioni më i mirë është që të përdorni një lidhje të veçantë tub metalik për eliminimin e garantuar të rrjedhjeve në vendin më të papërshtatshëm.

Në vendin e kyçjes është e detyrueshme të instaloni një tee, një valvul i veçantë për të fikur ujin në rastet emergjente.

Nëse gjithçka që ju nevojitet është në një distancë prej gjatësisë së zorrës së mbushjes, atëherë do të jetë e lehtë të lidhni makinën larëse në një nga mënyrat (shih foton).


Konsideroni skemën e lidhjes përmes një valvul të veçantë (valvula fundore). Për ta bërë këtë, ju keni nevojë për një pirg me një mëngë udhëzues dhe një copë litari gome, ose një tee.

procedura:

 1. Shtrëngimi është i dehur me kujdes në tubin e ujit me mëngë jashtë.
 2. Tubi është shpuar me një stërvitje dhe është i lidhur me kapësin e tubave ose tubave (atëherë valvula përfundimtare është e instaluar në të fundit).
 3. Në fund të tubit, bëni fije identike me fije në pirg.
 4. Fije e jashtme është e mbyllur me një ngjitës ose kasetë FUM.
 5. Tjetra, valvula fund me një forcë të plagë në tub i jashtëm dhe çorape e makinës larëse është e lidhur me fundin e saj të dytë.
 6. Fundi i zorrës lidhet me një makinë shkrimi.
 7. Në fazën përfundimtare, çdo gjë kontrollohet për rrjedhje.

Kur lidhet, është e nevojshme të plotësohen kërkesat themelore dhe mjaft të rëndësishme:

 1. Mos e vendosni gete në vende ku ekziston rreziku i dëmtimit të mundshëm mekanik.
 2. Në asnjë rast mos lejoni shtrirjen më të vogël të tij, sepse deformimi mund të ndodhë për shkak të dridhjes së makinës me shpejtësi maksimale. Gete duhet të jetë plotësisht e lirë.
 3. Të gjitha lidhjet duhet të jenë të besueshme dhe të sigurojnë ngushtësi 100%.
 4. Para se të hyni në makinë larëse, mund të instaloni një filtër për të mbrojtur të gjitha sistemet nga grimcat e vogla dhe ndryshku, kjo do të përfitojë vetëm nga njësia dhe do të zgjasë jetëgjatësinë e shërbimit.

Nëse plotësoni këto kërkesa, dyshemeja në dhomë do të jetë vazhdimisht e thatë derisa të derdh ujë në pajisjen shtëpiake. Kjo është e gjitha truket se si të organizojnë në mënyrë të pavarur lidhjen e makinës larëse në ujësjellës dhe kanalizim.

Nengjet e lidhjes me energji

Pajisje të kësaj klase, si një njësi larjeje, kanë një nivel shumë të lartë të konsumit. energji elektrike brenda 1,5-2,5 kW. Përveç kësaj, ato janë vazhdimisht në kontakt me ujin, kështu që lidhja e makinës larëse me energjinë elektrike me duart e tyre duhet të kryhet në përputhje me të gjitha kërkesat e sigurisë elektrike.

Kur një apartament është bërë në bazë të telave alumini, është e nevojshme për të kryer një të veçantë - me tela bakri i përbërë nga tre venat me një seksion prej 1.5 metrash katrorë. mm, AZO të ndara (ndërprerësi) dhe RCD (pajisja aktuale e mbetur). Në veçanti, kjo vlen për shtëpitë e vjetra. Kabllo duhet të zgjidhet tip NYM me një sistem trefishe izolimi, ngurtësi të mirë, i përshtatshëm për hedhjen në mure.

Kur vetë-lidheni makinën larëse me furnizimin me energji elektrike, duhet të dini se pajisja shtëpiake është e mbyllur në një prizë të veçantë ndaj lagështirës. Kur blejnë, mbani mend; Sa më i lartë shkalla e indeksit të mbrojtjes (ka vetëm 8), aq më mirë. Foleja është e lidhur me panelin elektrik nëpërmjet një kaloni të veçantë me një vlerë nominale prej të paktën 25 A.

Kur pajisja shtëpiake është në banjë, është e domosdoshme të shkëputeni makinën kur bëni dush për të shmangur goditjen elektrike.

Nëse nuk ka bazë, atëherë në qoftë se makina funksionon keq gjatë përdorimit, ekziston një rrezik i vërtetë i goditjes elektrike. Në asnjë rast mos e prekni rastin, parandaloni fëmijët që të hyjnë në dhomë kur është e ndezur.

Lidhu me centralin si më poshtë:

 • bërthama blu lidhet me zero;
 • teli i gjelbër-verdhë , i bashkëngjitet një vidhë të veçantë në trupin e mburojës;
 • fazë - në një kaloni të veçantë ose RCD.

Njësitë moderne të larjes duhet të lidhen nga një pajisje sigurie që ju mbron nga efektet e padëshiruara të rrymës elektrike. Pajisja duhet të ketë parametrat e mëposhtëm: forca aktuale 16-32 A, dhe shkalla e rrjedhjes - 10-30 mA.

Kur një banesë është pa argumentim , si shumica në Federatën Ruse, lidhja duhet të bëhet sipas skemës së treguar në figurë. Me lidhje të pavarur me panelin elektrik në dysheme në shkallë ndërtesë apartamentesh , konsultohuni me një elektricist nga departamenti i strehimit ose kërkoni nga ai të kryejë këto operacione për një tarifë.


Me lidhje të pavarur me panelin elektrik në dysheme në shkallë  ndërtesë apartamentesh  , konsultohuni me një elektricist nga departamenti i strehimit ose kërkoni nga ai të kryejë këto operacione për një tarifë

Është e rëndësishme! Nëse lidhja është e pasaktë, tela neutrale digjet dhe ekziston rreziku i vërtetë i goditjes elektrike.

Për t'u lidhur siç duhet me rrjetin elektrik shtëpi të makinës larëse, duhet t'i përmbaheni me përpikmëri këto rekomandime:

 1. Ne vendosim një linjë të energjisë autonome në vendin e instalimit të pajisjes shtëpiake. Për këtë, kutitë plastike të madhësive të ndryshme që nuk prishen do të përshtaten të përkryer. shfaqje apartament.
 2. mundësoj ndërprerësi , instaloni një pajisje mbrojtëse të veçantë mbrojtëse në panel: atëherë në rast të problemeve me makinën, furnizimi me energji do të fiket vetëm për të, dhe i tërë apartamenti nuk është i çaktivizuar.
 3. Përdorni vetëm skemat e rekomanduara që plotësojnë karakteristikat teknike dhe operacionale; instalime elektrike duhet gjithashtu të përmbushin objektivat.

Më vete, dua të tërheq vëmendjen në vendndodhjen e prizës për kyçje: nuk duhet të vendoset nën 60 cm nga niveli i dyshemesë dhe jo më larg se 130 cm nga trupi i makinës.

Ne duhet të kujtojmë se lidhja elektrike e makinës larëse është më e vështira. Nëse keni një elektricist të njohur, atëherë përdorni ndihmën e tij: ai ndoshta e di se si ta lidhni siç duhet lavatriçen.

Makinë leveling

Makina larëse duhet të qëndrojë në mënyrë rigoroze horizontale , e cila bëhet me ndihmën e nivelit të ndërtimit, devijimet lejohen jo më shumë se 2 gradë. Niveli është caktuar pjesa kryesore strehimit. Shtrirja kryhet me ndihmën e këmbëve të rregullueshme në lartësi, pas përfundimit ata do të dalin me arra të posaçme - me çelës, shtrëngojnë ato në drejtim të kundërt, por pa fanatizëm.

Nën makinë larëse, vendosni një shtresë gome në mënyrë që këmbët të mos rrëshqasin. Vendosja e njësisë suaj duke vendosur objekte të huaja nën këmbët tuaja është rreptësisht e ndaluar: nëse vibrojnë, ato mund të kalojnë dhe të gjitha përpjekjet tuaja do të jenë të kota.

Është e nevojshme të korrigjohen teknologjikisht shtrirjen e trupit të makinës, për këtë thjesht të ndiqni rekomandimet e ekspertëve:

 1. Nëse dyshemeja është e sheshtë, këmbët janë të fiksuara mirë në matën e gomës , atëherë makina larëse do të qëndrojë e sigurt.
 2. Kontrolloni instalimin është e mundur në mënyrën më të thjeshtë. Klikoni në qoshet e kundërta të rastit: nëse makina nuk lëviz, atëherë të gjitha masat e shtrirjes kryhen në mënyrë të përkryer.

Kontrollimi i funksionimit të makinës larëse pas lidhjes

Ju mund të gjeni nëse e gjithë puna është bërë në mënyrë korrekte duke përdorur kriteret e mëposhtme:

 1. Rezervuari i makinës larëse është i mbushur me ujë për një periudhë të shkurtër kohore dhe deri në shenjën e dëshiruar.
 2. Daulle rrotullohet në mënyrë të barabartë.
 3. Asnjë rrjedhje.
 4. Uji fillon të ngroh pas 5-6 minutave pas mbushjes së rezervuarit.
 5. Drain punon mirë.
 6. Nuk ka dështime gjatë ciklit të centrifugimit.
 7. Gjatë operimit të makinës nuk ka zhurmë të huaj.

Në instalimin dhe lidhjen e makinës larëse është e nevojshme të merren në konsideratë tiparet e secilit model. Kjo do të ndihmojë në këtë udhëzim të bashkangjitur.

Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua