Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Si për të llogaritur rezistencën e telit: udhëzime të hollësishme

 1. Përgjigju lexuesit
 2. Teoria dhe Praktika
 3. Llogaritni rezistencën

Ditë e mirë! Unë do të lidh një pllakë elektrike dhe furrë në shtëpinë time. Për shkak të faktit se kisha dëgjuar se instalimet standarde nuk mund të përballonin një presion të tillë dhe do të mbinxeheshin, unë vendosa nga paneli për të hedhur tela individuale përmes një makine shtesë.

Unë tashmë kam një makinë automatike, por nuk di si të zgjedh pjesën e telit. Më tregoni se si të llogarisni rezistencën e telave për nevojat e mia - do t'ju duhet të hedhni rreth 20 metra tela, jo më pak.

Më tregoni se si të llogarisni rezistencën e telave për nevojat e mia - do t'ju duhet të hedhni rreth 20 metra tela, jo më pak

Emri i këtij personi quhej njësia e rezistencës së energjisë elektrike

Përgjigju lexuesit

Mirë se vini, fatkeqësisht nuk e futni lexuesin! Ne natyrisht do t'ju ndihmojmë me llogaritjet, por megjithatë ne rekomandojmë të sjellim një specialist për problemin, sepse ju duhet të zgjidhni makinën e duhur, jo vetëm dirigjentin. Megjithatë, nëse e dini me siguri se parametrat e makinës do të bëjnë, atëherë nuk keni asgjë të mbetur ...

Teoria dhe Praktika

Pra, nëse një person është edhe pak i njohur me bazat e inxhinierisë elektrike, ai duhet të dijë se tela me trashësi, aq më pak rezistencë.

 • Është teorikisht e mundur të krahasohet kjo me ujin e rrjedhshëm të ujit. Nëse diametri i tubit është i mjaftueshëm, atëherë lëngu rrjedh përmes tij pa përjetuar asnjë rezistencë hidraulike dhe anasjelltas, një hapje e vogël e rrit presionin në tub, bie shpejtësia dhe rrit rezistenca hidraulike.
 • Gjithashtu, rrjedha e elektroneve mund të përfaqësohet në formën e ujit që përpiqet të rrjedhë brenda telit. Megjithatë, energjia elektrike është një natyrë krejtësisht e ndryshme, respektivisht, dhe pronat e saj fizike janë të ndryshme.
 • Çfarë mund të çojë rezistencë shumë të lartë? Më e parëndësishme është një rënie e tensionit, si rezultat i të cilave disa llampa inkandeshente do të bëhen të ndriçuar dhe disa pajisje elektrike nuk do të mund të fillojnë.
 • Një pasojë e drejtpërdrejtë e kalimit të një rryme të fuqishme përmes një dirigjent me një rezistencë mjaft të lartë do të jetë mbinxehja e tij.

Nga autori! Sapo kemi lidhur një makinë saldimi, mirë, në një kabllo shumë të keq të zgjatjes, dhe pas disa minutash të punës, tela fjalë për fjalë kapi zjarr. Përfitimi i një qarku të shkurtër nuk ndodhi, por ishte shumë e mundshme. Siç është e qartë, në një zonë banimi situata të tilla janë të papranueshme.

Ne rekomandojmë që të veprojmë në rendin vijues:

 • Para së gjithash, zbuloni saktësisht se çfarë ngarkoni të dyja pajisjet tuaja në kushtet e operimit në fuqinë maksimale. Ne jemi të interesuar për aktuale, të matur në amper, apo fuqi - Watts.
 • Ju do të gjeni lehtësisht këto parametra në pasaportat e produktit.
 • Nëse të dy pajisjet mund të furnizohen nga e njëjta linjë, atëherë shtoni vlerat që rezultojnë.
 • Më pas, përdorni një tabelë që do të përcaktojë me saktësi seksionin kryq të telit.

Në foto - tabela e përzgjedhjes së seksionit të dirigjentit

 • Siç mund të shihet nga tabela e mësipërme, rryma maksimale për një tela bakri me një sipërfaqe prej 0.5 nuk duhet të kalojë 11 Amps.

Këshillë! Në zonat e banuara sot nuk lejohet të përdoren telat e aluminit. Aplikoni vetëm bakër.

 • Në parim, këto të dhëna mund të kufizohen në, duke hedhur disa aksione, megjithatë, tabela të tilla nuk tregojnë se çfarë duhet të jetë rezistenca maksimale e telit, domethënë gjatësia e dirigjentit nuk merret në konsideratë. Prandaj, për saktësi më të madhe nuk mund të bëjë pa llogaritje.

Llogaritni rezistencën

Të gjitha të dhënat mund të merren nga tabelat

Pra, kujtojmë - tela është më e trashë, rezistenca është më e vogël. Tjetra do të jetë një udhëzim se si të llogarisim gjithçka saktësisht.

 • Për ta bërë këtë, ne duhet të dimë rezistencën e materialit dirigjent. Në rrjetet konvencionale, ju nuk keni gjasa të gjeni telat e argjendit, prandaj merrni bakër standarde si bazë. Ajo është 0.017.
 • E njëjta rezistencë e telit llogaritet nga formula e mëposhtme :; ku R është rezistenca, p është rezistenca e drejtuesit, l është gjatësia e telit dhe s është zona e seksionit të tij kryq.
 • Supozoni se sobat tuaja së bashku do të jenë në gjendje të ngarkojnë rrjetin në 16 amps, që do të thotë që ne mund të marrim një tel prej 0.75 mm2. Ne kujtojmë se ju keni nevojë të paktën 20 metra. Pra, ne konsiderojmë: 0.017 * 20 / 0.75 = 0.45 Ohm
 • Ju mund të përdorni tabelën, por rezultati nuk do të jetë aq i saktë. Ne shohim se 100 metra tela bakri të seksionit që na nevojitet ka 2.38 ohms rezistencë. Ne e ndajmë këtë vlerë me pesë (deri në 20 metra) dhe marrim 0.476 Ohm - dallimi është në nivelin e gabimit, por akoma.
 • Për shkak të faktit se elektriciteti kalon nëpër dy venat, shumica e shumës rezulton me 2 dhe marrim 0.9 Ohm.
 • Tani mund të llogarisni humbjen e tensionit sipas formulës: dU = R * I = 0.9 * 16 = 14.4 Volt.
 • Ne përkthimin e tensionit rezulton në një përqindje: 14.4V / 220V * 100 = 6.54%

Sipas rregullave ekzistuese, humbja e tensionit prej 5% është e lejuar. Siç mund ta shikoni, në rastin tonë, vlera doli më shumë, që do të thotë se rezistenca e dirigjentit është shumë e madhe, kështu që ne e rrisim seksion kryq të telit dhe përsërisim llogaritjet.

Pra, kemi gjetur rezistencën e telit, dhe siç e shihni, nuk është kaq e vështirë për ta bërë atë me duart dhe kokën tonë. Përveç kësaj, për të kuptuar materialin do të ndihmojë videon e bashkangjitur. Jini të urtë për këtë çështje, sepse çmimi i çështjes është siguria e jush dhe e shtëpisë tuaj.

Çfarë mund të çojë rezistencë shumë të lartë?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua