Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Kur dhe si të mbillni tulips në vjeshtë

Mbjellja e bimëve të qepëve në periudhën e vjeshtës u jep atyre lulëzim në kohën e duhur dhe të shkëlqyeshme në sezonin e ardhshëm

Mbjellja e bimëve të qepëve në periudhën e vjeshtës u jep atyre lulëzim në kohën e duhur dhe të shkëlqyeshme në sezonin e ardhshëm. Ky artikull do të marrë në konsideratë kur të bimëve tulips në vjeshtë në mënyrë që ata janë të rrënjosur mirë, transferuar lehtë dimërimin në tokë të hapur.

Në përgjithësi, bulbs tulipan janë të lejuara për të mbjellë në tokë në vjeshtë dhe pranverë. Por në muajt e pranverës, vetëm të sapoardhurit mbillen me tulips të cilët nuk janë në dijeni të rregullave për mbjelljen e kulturave bulboze. Por kultivuesit me përvojë të luleve dhe kopshtarët janë mjaft të drejtë kur ata rekomandojnë mbjelljen e bulbs tulipan në vjeshtë.

Mbjellja e tulipsave në vjeshtë në tokë - një çështje përgjegjëse. Në fund të fundit, sasia dhe cilësia e sythave të lulëzimit në sezonin e pranverës varet nga përputhja me rregullat e mbjelljes, në kujdesin e duhur. Koha e zgjedhur gabimisht, mosrespektimi i rregullave të rëndësishme të uljes për materialin e mbjelljes shpesh sjell pasoja të pariparueshme dhe të padëshirueshme.

Koha e zgjedhur gabimisht, mosrespektimi i rregullave të rëndësishme të uljes për materialin e mbjelljes shpesh sjell pasoja të pariparueshme dhe të padëshirueshme

Koha më optimale për mbjelljen e bulbs tulipan në vjeshtë

Nëse zgjidhni kohën e gabuar të mbjelljes së luleve: qepë të ngrirë, kalb, nganjëherë ata mbin, por vonë, me një lulëzim të keq. Si rezultat, të gjitha forcat janë tretur.

Disa cirk të papërvojë dhe dashnorë lule shpesh kujdesen për pyetjen: "Kur të mbillni tulips - në vjeshtë apo në pranverë?"

Në lidhje me këtë, mbjellja e bulbs tulipan është konsideruar preferenciale në vjeshtë se në sezonin e pranverës? I gjithë problemi është se tulips mbillen në pranverë lulëzim vonë dhe ata kanë buds shëmtuar.

Shuarja e shpejtë e tulipseve është e lidhur me të ashtuquajturin "periudhë ftohjeje". Në fund të fundit, është gjatë kësaj periudhe që substancat shfaqen në bulbs që sigurojnë zhvillim të mirë, rritjen e bimëve. Tulipanët e egër kryesisht mbijnë në pranverë pas shkrirjes së borës, si rezultat i të cilave cirkët priren të krijojnë kushte të ngjashme për llojet e bimëve të kultivuara.

Tulipanët e egër kryesisht mbijnë në pranverë pas shkrirjes së borës, si rezultat i të cilave cirkët priren të krijojnë kushte të ngjashme për llojet e bimëve të kultivuara

Bulbs tulipani mund të mbillet edhe në dhjetor në praninë e dëborës, por në një situatë të tillë është e nevojshme të mbuloni shtratin e luleve me gjethe bredh, gjethe të thata dhe borë për të parandaluar ngrirjen e luleve.

Por, pavarësisht nga çdo gjë, ndonjëherë edhe cirk me përvojë janë të gabuar me vendosjen e datave ideale kur mbjellin bulbs tulipan në vjeshtë. Nëse jeni vonë me mbjelljen - llamba nuk rrënjos para ftohtit (mbirjes më vonë), e bëni shumë herët - bimët mbijnë tashmë në sezonin e vjeshtës dhe ngrijnë në ftohtin e parë.

Dhe madje edhe me mbjelljen e hershme, kopshti i luleve mund të rritet lehtë me herbs, barërat e këqija, të cilat në pranverë dhe verë do të ndërhyjnë në zhvillimin normal të tulips.

Artikulli në temën: Si të mbillni prerje rrushi

Koha më optimale është kur temperatura e tokës është nga +8 në -10 gradë. Në thelb, kjo temperaturë ndodh në 20 shtator ose në fillim të tetorit. Këto terma nuk janë të përhershëm, të gjitha varen nga moti. Siç u tha më lart, unë mbolla në fillim - tulipanët nuk do të lulëzojnë në pranverë ose do të ngrijnë fare. Ai bëri mbjelljen vonë - bimët nuk kanë kohë për të marrë rrënjë (30-45 ditë), në lidhje me të cilën zhvillimi i dobët i këtyre bimëve do të vërehet në pranverë. E megjithatë: "Kur do të mbillen tulipanët në vjeshtë?" Përgjigjja është e qartë: "Është e nevojshme që të mbillen tulipanët në një kohë kur temperatura e tokës është deri në +10 gradë".

Pamja nuk duhet të neglizhohet dhe thellësia e zbarkimit, e cila duhet të jetë e barabartë me 3 diametra të madhësisë së një llambë lule. Farë duhet të vendosen në një distancë prej 10 cm nga njëra-tjetra dhe 25 cm midis rreshtave.

Mbjellja e luleve duhet të bëhet me kujdes për të shmangur dëmtimin e sistemit rrënjë të bimëve. Pas mbjelljes së bulbs, është e nevojshme për të lidhur shtretër. Kjo është bërë në mënyrë që uji të mos ngec në një vend dhe të shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë vendin.

Kushtet e motit janë gjithmonë të ndryshme. Përgjigja në pyetjen se kur do të mbillni tulipanët në vjeshtë, vetëm tregoni vetë natyrën. Nëse në të ardhmen nuk ka nevojë për gërmime, vendi ku lule rritet, është më mirë të zgjidhni në një farë mënyre, për shembull - me shkop. Pas të gjitha, përndryshe, kur kryejnë vepra të ndryshme në kopsht, ju mund të dëmtojë rrënjët e bimëve.

Ndiqni rregullat specifike për ruajtjen e bulbs lule

Bulbs duhet të korrur kur gjethet e tyre të verdhë dhe llambë peshore të kthehet kafe të lehta. Maturimi i bulbeve mund të përcaktohet me metodën e mëposhtme: fundi i rrjedhjes mbështillet në unazë. Nëse unaza kthehet lehtë - qepë është e pjekur.

Gërmimi i një llambë lule në kohë është shumë e rëndësishme. Nëse bëhet herët, shkalla do të jetë e dobët, jo e pjekur, dhe për këtë arsye llambë do të jetë shumë e vështirë për t'u ruajtur, është shumë e lehtë të dëmtohet dhe prekur shpejt nga infeksionet e kërpudhave. Gërmimi i hershëm çon në humbjen e tipareve dekorative të luleve. Gërmimi i vonshëm është gjithashtu i pamundur, sepse nuk mund ta gjeni qepën, bëhet tepër i pjekur, gjethet e luleve janë të shpërndara, ekziston rreziku i dëmtimit nga një lopatë.

Ju mund të gërmoni tulipanët nga fundi i qershorit deri në mes të korrikut. Llamba duhet të renditen veçmas sipas llojit, duke hequr dhe hedhur poshtë të dëmtuarit, të sëmurët.

Si të ruani bulbs tulipan saktë deri në vjeshtë dhe deri në mbjelljen? Magazinoni bulbs në një dhomë të ajrosur, ku drita nuk kalon dhe ku nuk ka skica. Kushti kryesor është ruajtja e temperaturës optimale në dhomë. Nëse ndërtesa është shumë e ftohtë, një lule luleje nuk mund të shfaqet për një kohë të gjatë. Gjithashtu, shkelja e regjimit mund të çojë në shfaqjen e buds "të verbër". Prandaj, gjatë magazinimit është gjithmonë e nevojshme për të inspektuar tulips, heqjen e mostrave të sëmurë, të kalbur. Vetëm me kujdesin e duhur do të sigurohen materiale të mira mbjellëse të shëndetshme.

Në korrik, temperatura në dhomë duhet të jetë 25 gradë, në gusht - rreth 20. Por në shtator temperatura duhet të reduktohet në 17 ° C dhe dhoma duhet të ventilohet më pak.

Çdo kopshtar me eksperiencë ka sekretet e veta rreth magazinimit të tulipsave para mbjelljes në vjeshtë.

Kërkesat e rëndësishme për ruajtje të mirë:

 • gërmimi i llamba duhet të bëhet me kujdes për të eliminuar dëmtimet mekanike dhe infeksionet kërpudhore;
 • Qepët duhet të ruhen në kuti (mundësisht në ato prej druri), mund të bëhet një dritare për një termometër;
 • të gjitha kopjet duhet të vendosen veçmas, përndryshe ato mund të jenë të mbyllura dhe të ngrira;
 • Qepe duhet te mbulohen pak me tallash, thithin lagështi te tepruar;
 • brenda, sipërfaqja në të cilën do të vendosen mbathjet duhet të jetë e thatë;
 • kontrolli i temperaturës (optimumi është 15 gradë).

Disa lloje të bulbs tulipan (si bulbous tjera) mund të ruhet deri në vjeshtë duke i mbajtur ato në frigorifer, ku temperatura është 3-5 gradë.

Si të mbillni tulips në tokë

Shtretërit e tulipanëve duhet të bëhen në vende ku ka shumë dritë dhe një sipërfaqe të sheshtë të tokës. Vendi i parregullt i zgjedhur me një numër të madh vrima mund të shkaktojë kalbjen e rrënjëve të luleve, pasi toka në këto zona është shumë e lagësht.

Në zonat që nuk janë depërtuar nga rrezet e diellit, bimët lulëzojnë për një kohë të gjatë, buds janë të vogla dhe të shëmtuara.

Plota e dheut të destinuara për mbjelljen e luleve, duhet të përgatitet në përputhje me të gjitha rregullat, ajo duhet të gërmohet dhe të fekondohet. Tokë paksa acidike është e përshtatshme për këtë kulture, kështu që do të jetë mirë nëse toka do të fekondohet me hudhër druri, plehrash plehrash dhe fosfat.

Lulëzuar bukur do të sigurojë material të mirë mbjellje: llamba të mëdha dhe të shëndetshme.

Para mbjelljes së bimëve në tokë, materiali i mbjelljes duhet të vendoset natën në frigorifer. Në mëngjes, bulbs duhet të trajtohen me një zgjidhje të permanganat kalium dhe agjent antifungal.

Rregulla të rëndësishme për mbjelljen në vjeshtë:

 • është e nevojshme të vendosni në një vend, zgjidhni vendin më të përshtatshëm ku ka ndriçim të mirë;
 • bimët duhet të sigurojnë tokë të lirshme dhe të butë;
 • toka duhet të gërmohet dhe të fekondohet;
 • bulbs duhet të mbillen në një thellësi prej 15 cm;
 • distanca midis bimëve duhet të jetë 10 cm;
 • llamba të mëdha duhet të lihet në qendër;
 • para mbjelljes është e nevojshme të klasifikohen bimët;
 • Në dimër, bimët duhet të mbrohen nga brejtësit.

Para fillimit të motit të ftohtë, ju duhet të keni kohë për të mbuluar tulips me kashtë, gjethe të pemëve ... Këto masa parandalojnë lule nga ngrirja dhe rritja e rendimentit në sezonin e ardhshëm.

Prej kur të mbillni tulipanët në vjeshtë, sezoni tjetër varet nga zhvillimi, rritja, lulëzimi dhe bukuria e buds. Nëse ndiqni të gjitha rregullat e mbjelljes së bulbeve, tulipanët me siguri do të falenderojnë për lulëzimin e shkëlqyer.

Vjeshta është një kohë e madhe për mbjelljen e luleve, të cilat në stinët e mëvonshme do të kënaqen të gjithë familjen dhe njerëzit përreth me tufën e tufës dhe aromën e tyre.

Bashkohu me grupin dhe mund t'i shikoni imazhet në madhësi të plotë

Disa cirk të papërvojë dhe dashnorë lule shpesh kujdesen për pyetjen: "Kur të mbillni tulips - në vjeshtë apo në pranverë?
Në lidhje me këtë, mbjellja e bulbs tulipan është konsideruar preferenciale në vjeshtë se në sezonin e pranverës?
E megjithatë: "Kur do të mbillen tulipanët në vjeshtë?
Si të ruani bulbs tulipan saktë deri në vjeshtë dhe deri në mbjelljen?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua