Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Instalimi i një dritare plastike nga A në Z pa një punonjës ndihmës

  1. Si të merrni matjet e nevojshme për të porositur një dritare?
  2. Demontimi i dritareve të vjetra me kornizë dhe përgatitje për punë
  3. Udhëzime hap pas hapi për instalimin e dritareve plastike në një shtëpi me tulla
  4. Instalimi i bërjes së vetes së pllakave dhe shpateve në dritare plastike

Dëshira për të përmirësuar pjesën e jashtme të shtëpisë dhe për të kursyer para për ngrohje, ju ka stimuluar të blini në dyqan dhe tani doni të dini se si ta instaloni dritaret plastike me duart tuaja? Kjo është e drejtë, sepse është shumë e paarsyeshme të japim para të mëdha për ndërtuesit profesionistë për atë që mund të bëni vetes në vetëm disa orë.

Teknologjia e instalimit të dritareve plastike është e thjeshtë, madje edhe një fëmijë mund të përballojë atë (nëse e mbështetni ndërtimin në hapje). Ju vetëm duhet të mësoni disa hapa themelorë të këtij procesi dhe mbani mend këshilla të thjeshta të zotërinjve. Tani do të shikojmë instalimin tipik të një dritare plastike sipas GOST, duke filluar me çmontimin e kornizës së vjetër dhe duke përfunduar me përfundimin e shpateve dhe instalimin e pajisje.

Si të merrni matjet e nevojshme për të porositur një dritare?

Supozoni se ju jeni vetëm do të zëvendësojë dritaret e vjetra dhe të tmerrshme me të reja dhe të ngrohjes efikase ato. Për ta bërë këtë, duhet të matni me saktësi hapjen e dritares, kështu që ju nuk duhet të uleni dhe të zgjeroni muret e shtëpisë me një dërrmues dhe një shpuese. Opsioni më i lehtë është që të thërrasë master gager, i cili ofrohet nga shumë kompani të ndërtimit dhe shitësit e dritareve. Është e qartë se kushton para, edhe nëse ata nuk ju ngarkojnë një denar për të (shuma është përfshirë tashmë në çmimin e dritares). Opsioni i dytë është gjetja e një hidraulik ose marangoz me krahë të drejtë në hyrje dhe furnizimi me 0,5 litra kapital.

Në fakt, matja dhe instalimi i dritareve plastike me duart tuaja është një çështje e thjeshtë. Së pari ju duhet të merrni gjerësinë dhe gjatësinë e saktë të hapjes së dritares pa marrë parasysh plehrat (korniza druri, suva, papastërtitë). Sipas GOST, ne duhet të lëmë 20 mm për izolim termik rreth perimetrit të ndërtimit të dritares , një shtesë prej 35 mm duhet të lihet për pragun e dritares . Kjo është, ne matur gjerësia dhe lartësia e hapjes dhe anim atë në 50 mm - kjo do të rezultojë në parametrat e nevojshëm të dritares së re. Në fakt, matja dhe instalimi i dritareve plastike me duart tuaja është një çështje e thjeshtë

Ka ende një mrekulli të tillë ndërtimi si dritaret dhe lagjet. Çfarë është ajo? Një dritare me një zgjatje të vogël që rrit humbjen e nxehtësisë rreth perimetrit të dritares. Më shpesh, mrekulli të tilla mund të gjenden në shtëpitë e betonit të shkumëzuar. Këtu ne matni gjithçka në pikën më të ngushtë dhe shtoni 30 mm deri në gjerësinë e dritares kur urdhëroni. Ka ende një mrekulli të tillë ndërtimi si dritaret dhe lagjet

Teknologjia e instalimit të dritareve nënkupton fiksimin e kornizës jo në qendër, por me një pushim 30% të gjerësisë së murit të thellë (shikoni jashtë shtëpisë). Në fakt, mund të zhvendosesh kudo. Këtu gjëja kryesore është të marrësh parasysh gjerësinë e pragut të dritareve të ardhshme dhe valën, sepse mund ta vendosësh në mënyrë që rrjedha e baticës të jetë në të gjithë dritaren, dhe brenda nuk është as askund për të vënë një vazo. Mbërthimi i dritareve plastike sipas GOST-it kërkon shtimin e një tjetër 50 mm në gjerësinë e dritares dhe pragut, por këtu të gjitha varen nga tiparet e shtëpisë tuaj. Ju lutem vini re: radiatori duhet të jetë i mbyllur vetëm gjysma. Teknologjia e instalimit të dritareve nënkupton fiksimin e kornizës jo në qendër, por me një pushim 30% të gjerësisë së murit të thellë (shikoni jashtë shtëpisë)

Këshillë: vini re se kur vendosni pragun e dritares dhe pragu do të shkojë nën dritare për rreth 3 centimetra, si dhe 4 cm në mure, kështu që është më mirë t'i blini me një diferencë prej të paktën 70 mm dhe ta bëni atë pak më të gjerë. Ju gjithmonë mund të shkurtoni në vend, nuk ka një pagesë të tepërt të madhe, por për të bërë diçka më të gjatë nuk do të funksionojë.

Demontimi i dritareve të vjetra me kornizë dhe përgatitje për punë

Ju keni matur hapjen, keni blerë të gjitha materialet e nevojshme dhe jeni gati për tu instaluar, por ju përballeni me një problem të vogël që duhet të fiksohet me një sharrë hekuri dhe një çekiç kukulla taiga - kornizë. Ka 2 mundësi për heqjen e saj - besnik dhe interesant. E para përfshin lirimin e zgjatur, prerjen dhe heqjen e kornizës me sharrëza me sharrë, me gozhdë ose me montim. Metoda e dytë përfshin punën aktive me një sëpatë ose çekiç.

Tjetra, ju duhet të hiqni shkumë në rritje, izolim, çimento dhe mrekulli të tjera të ndërtimit që janë përdorur për të rregulluar dritaren e vjetër. Mos ndërhyni me fshesë me korrent, sepse instalimi i dritareve me duart e tyre kërkon pastërtinë për aderimin më të mirë të materialeve. Ju mund të blini pluhurin e kompresorit ose menjëherë të lani, nëse ka një mundësi të tillë.

Këshillë: shkumë në rritje është shumë më e mirë e bashkangjitur në një sipërfaqe të lagur, kështu që humbjet e nxehtësisë do të jenë shumë më pak pasi të jetë e fortë. Ajo depërton në strukturën e materialit dhe nuk ndërvepron me shtresën e pluhurit që mbulon bazën e betonit ose tullave.

Natyrisht, një avantazh i madh do të ishte një trokitje e moderuar e një dritare në mënyrë që struktura mbështetëse të mos dëmtohet. Më e lehtë hapja e dritares, aq më e lehtë do të jetë për ju të rregulloni çdo gjë dhe ta rregulloni atë.

Udhëzime hap pas hapi për instalimin e dritareve plastike në një shtëpi me tulla

Ju nuk keni nevojë të heqni shpinën - thirrni 1 punonjës ndihmës i cili do të ndihmojë në heqjen e kësaj ndërtese të vështirë dhe do ta mbështesë atë ndërsa jeni duke bërë të gjitha operacionet e nevojshme me kornizën dhe dritaret me xham të dyfishtë. Mos e hiqni filmin mbrojtës nga dritarja derisa instalimi të përfundojë . Nëse ka dyer, ato mund të hiqen, do të jetë më e lehtë dhe pastaj do të vendosen, pasi të vendosen kornizat në nivel. Tani do të shqyrtojmë instalimin hap pas hapi të një dritareje plastike.

HAPI 1: instaloni shufrat prej druri poshtë dhe në anët. Duke përdorur një sharrë hekuri, prerë drejtkëndëshin prej druri 20 mm të lartë dhe 5 centimetra të gjatë (dimensionet mund të jenë pak më të mëdha, në varësi të pastrimit të dëshiruar). Do të jetë e dëshirueshme për të rregulluar shufrat (ngjitësin, shkumën) në mënyrë që ata të mos bien derisa të vendosni dritaren në hapje. HAPI 1: instaloni shufrat prej druri poshtë dhe në anët

E rëndësishme: pykë dhe bare duhet të instalohen pranë ankorave të ardhshme. Kështu, ju mund të shmangni devijimin e kornizës kur instaloni dritare plastike me duart tuaja, pasi është pothuajse e pamundur të matni presionin dhe shtrëngimin e mjeteve. Ju mund të vidhni spirancën ose vidhni drejtë përmes bllokut prej druri, por jo më larg se 30 cm nga ajo.

HAPI 2: Vendosni kornizën në hapje. Së pari, thjesht vendosni bare, pastaj rregulloni dhe zhvendosni zhurmat derisa të jetë e gjithë niveli i strukturës. Masa atë jo vetëm horizontalisht përgjatë prag, por edhe vertikalisht me një plumb përgjatë shpatet. HAPI 2: Vendosni kornizën në hapje

HAPI 3: Bëni markup për ankorat ose vida. Përmes vrimave në kornizën e dritares është e nevojshme të rrëshqasësh karafil dhe të vizatosh një etiketë. Tjetra, të marrë një stërvitje dhe të bëjë vrima rreth perimetrit të dritares në vendet e shënon, stërvitje direkt përmes kornizës ose ju mund të hiqni atë për lehtësi - në diskrecionin tuaj. HAPI 3: Bëni markup për ankorat ose vida

HAPI 4: Instalimi i dritareve plastike sipas GOST. Ne e vendosim kornizën në vend, matin indentimet teknologjike prej 20 mm, sipas kodeve të ndërtimit, pastaj "karrem" spirancën, pa shumë vonesa. Nëse dëshironi të përdorni pllaka të ankorimit, atëherë ju vetëm duhet t'i ktheni ato në mënyrë që të prekni dritaren. Nëse shulti shtrihet mbi plastik 1 mm - kjo është shtrëngimi optimal. Ju mund të ktheni pak më shumë për të qenë në rresht me sipërfaqen. Kontrolloni të gjithë nivelin pas vidhosjes, lirimit ose shtrëngimit të pjesëve sipas leximit të njehsorit. HAPI 4: Instalimi i dritareve plastike sipas GOST

Korrigjim: Instalimi manual i dritareve plastike me duart e tyre është pak më ndryshe nga sa më sipër, nëse keni një shtëpi prej druri. Disa operacione eliminohen automatikisht, meqë fiksimi kryhet me vida të zakonshme të gjata, të cilat janë të dehur përmes kornizës në shufrat prej druri ose shkrimet. Por është e nevojshme që të shtrëngohen me një përpjekje të vogël dhe në mënyrë të barabartë përgjatë gjithë perimetrit të kornizës, në mënyrë që të mos deformohet kudo.

HAPI 5: fryni të gjithë shkumën në rritje. Para instalimit të dritareve të dritareve plastike, është e nevojshme të derdhni shkumë rreth perimetrit të dritares, duke mos kursyer materialin (ju mund të prerë tejkalimin më vonë). Sigurohuni që nuk bie në dritare - është e vështirë të lani. Prisni 30 minuta dhe merrni një dritareje nën dritare në një thellësi prej 25 mm. Ju mund të bëni një paragjykim minimal, për shembull, 3 gradë. Nën pragun e dritares blow foam mbi të gjithë zonën e saj në mënyrë që nuk ka boshllëqe. HAPI 5: fryni të gjithë shkumën në rritje

E RËNDËSISHME: Përpiloni paraprakisht grooves ose grooves për pragun e dritares dhe mësoni se nevojitet 8 centimetra më e gjatë se hapja e dritares (do të shkojë 25 mm nën dritare dhe diku 4 centimetra në mur në të djathtë dhe të majtë).

Në këtë hap instalimi i dritareve plastike përfundon, tani është e nevojshme të vendosni 4 kanaqe të trangujve në mënyrë të barabartë përgjatë pragut të dritares (në mënyrë që të ngrijë) dhe le të pushoni dritaren për 3 ditë nga ju, në mënyrë që shkumbi më në fund të jetë i ngurtë. Ju mund të vendosni 3 tulla, pa dallim, gjëja kryesore është që të aplikoni presionin nga 10 kg dhe më shumë. Në një temperaturë të ajrit prej +25, forcimi do të zgjasë 40 orë, nëse është i ftohtë dhe i lagësht, atëherë duhet të prisni pak më shumë. Në këtë hap instalimi i dritareve plastike përfundon, tani është e nevojshme të vendosni 4 kanaqe të trangujve në mënyrë të barabartë përgjatë pragut të dritares (në mënyrë që të ngrijë) dhe le të pushoni dritaren për 3 ditë nga ju, në mënyrë që shkumbi më në fund të jetë i ngurtë

Instalimi i bërjes së vetes së pllakave dhe shpateve në dritare plastike

Fix ebb është shumë e thjeshtë. Ne i llogarisim dimensionet e saj në të njëjtën mënyrë si në pragun e dritares, i vetmi ndryshim është një shpat i madh nga dritarja, kështu që uji të mos zgjat dhe zhduket menjëherë pas goditjes. Mbërthyesit mund të bëhen me shkumë ose me vida standarde, refluksin është i dehur në profilin mbështetës (ai mbi të cilin ndodhet tërë dritarja). Instalimi i refluksit me duart tuaja mund të konsiderohet i përfunduar, atje nuk nevojiten më shumë, përveç ngjitjes në hendekun midis refluksit dhe plastikës me silikoni sipas dëshirës. Fix ebb është shumë e thjeshtë

Tani shkoni mirë në shpatet. Ata duhet të jenë të bukur dhe me efikasitet të ngrohjes, kështu që ne (dhe jo vetëm ne) rekomandojmë përdorimin e paneleve sanduiç për këtë çështje (ju mund të përdorni drywall - është më e lirë). Nëse mendoni se është shumë e vështirë të vendosni një pjerrësi në një dritare plastike me duart tuaja, atëherë jeni gabim. Ne marrim shirit dhe shkumë me shiringë. Thërrmoni të gjithë pjesën anësore ose të sipërme me shkumë, mbështesni pjerrësinë dhe ngjitini panelin sanduiç në mur me shirit ngjitës . Mbyloni vargun midis dritares dhe panelit me silikon ose një pajisje tjetër mrekullie që parandalon humbjen e nxehtësisë dhe nuk lë lagështi. Tani shkoni mirë në shpatet

Tani mbetet për të bërë instalimin e pajisjeve dhe blinds në dritaret plastike me duart tuaja dhe ju mund të filloni të përdorni design pas 30 orësh. Është e nevojshme të prisni derisa shkuma në rritje të jetë e polimerizuar dhe nuk do të deformojë panelin sanduiç dhe elementë të tjerë të dritares plastike. Tani mbetet për të bërë instalimin e pajisjeve dhe blinds në dritaret plastike me duart tuaja dhe ju mund të filloni të përdorni design pas 30 orësh

Dhe sipas traditës, ne ofrojmë të shikojmë një instalim të mirë të dritares me duart tuaja, ai përshkruan në detaje procesin dhe në mënyrë të qartë tregon të gjitha elementet e mbylljes:

Si të merrni matjet e nevojshme për të porositur një dritare?
Si të merrni matjet e nevojshme për të porositur një dritare?
Çfarë është ajo?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua