Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Dhoma Abutilon: Kujdesi në shtëpi, foto dhe pikëpamje, farë në rritje

 1. Abutilon - përshkrimi Abutilon (lat. Abutilon) - "duke i dhënë një hije" ose panje të brendshme është...
 2. Abutilon - foto
 3. temperaturë
 4. Lotim Abutilona
 5. Ushqyerja Abutilona
 6. Abutilona zvogëlim
 7. Abutilona Transplant
 8. Seed Abutilon
 9. Prerje riprodhimi abutilona
 10. Sëmundjet dhe dëmtuesit e abutilonës
 11. Llojet e Abutilonës
 12. Abutilon hibrid / Abutilon hybridum
 13. Abutilon Darvin / Abutilon darwinii (hildenbrandii)
 14. Abutilon megapotama (Amazonian) / Abutilon megapotmicum
 15. Abutilon pikturuar (pikturuar) / Abutilon pictum (striatum)
 16. Abutilon Sello / Abutilon sellowianum
 17. Abutilon Marmoratum
 18. Abutilon variegata

Abutilon - përshkrimi

Abutilon (lat Abutilon (lat. Abutilon) - "duke i dhënë një hije" ose panje të brendshme është quajtur kështu për ngjashmërinë e gjetheve të saj me gjethe të panjeve. Ajo quhet edhe "teleferiku", sepse në Indi, fibra e abutilons përdoret për të bërë tela dhe litarë. Abutilon Mill (gjini abutilon) ka rreth 100 lloje të shkurreve të familjes Malvaceae në zonat tropikale dhe subtropikale të Tokës.

Shkurre është mjaft e degëzuar, gjethe të gjata 3-5 fletë me gjerësi deri në 10 cm me shkurtimet e tyre të hijshme me të vërtetë duken si gjethe të panjeve, lule zile formë janë nganjëherë të vetmuar dhe nganjëherë janë grumbulluar në disa.

Ka forma për kopshtin, si dhe varietetet me gjethe të larmishme, me lule të kuqe ose të verdhë, me shumë stamens. Format hibride lulëzojnë më gjatë, kanë një gamë të gjerë ngjyrash dhe një mori formash lule dhe gjethe. Abutiloni përdoret më shpesh për dhoma të mëdha dhe kopshte dimri. Nëse dëshironi, ju mund të marr lloje të ndryshme të shkurreve në mënyrë që të arrihet lulëzimi konstant gjatë gjithë vitit. Është interesante për të eksperimentuar me abutilon: është e mundur për të inokuluar forma të larmishme me specie me gjethe jeshile.

Mbjellja dhe kujdesi për abutilon (shkurt)

 • Lulëzim: nga prilli në nëntor.
 • Ndriçimi: drita e ndritshme ose hije e pjesshme.
 • Temperatura: gjatë sezonit të rritjes - rreth 25 ºC, në dimër - 12-15 ºC.
 • Lotim: nga fillimi i marsit në vjeshtë është i bollshëm, në dimër, shtresa e sipërme e nënshtresës duhet të thahet deri në një të katërtën e thellësisë mes ujrave.
 • Lagështia: e lartë, kërkon spërkatje të rregullt të gjetheve.
 • Veshje e sipërme: në periudhën e rritjes dhe lulëzimit - një herë në dy javë me plehra minerale ose organike.
 • Periudha e pushimit: nuk shprehet qartë, por nga nëntori deri në mars të gjitha proceset në impiant ngadalësohen.
 • Transplantimi: në pranverë, para fillimit të rritjes aktive: bimët e reja transplantohen çdo vit, të rriturit - një herë në 3 vjet.
 • Nënshtresa: neutrale ose pak acid (rreth 6 pH). Struktura: 1 pjesë e fletës së tokës, 1 pjesë humus dhe pjesë e rërës.
 • Riprodhimi: fara dhe prerje.
 • Dëmtuesit: thrips, marimangat merimangë, mealybugs, insektet shkallë, aphids dhe whiteflies.
 • Sëmundjet: me kujdes të pahijshëm - kalb rrënjë, gjethe në rënie.

Detajet rreth rritjes së abutilona lexoni më poshtë.

Abutilon - foto

Abutilon - video

Kujdesi në shtëpi për abutilon

ndriçim

Abutilon (panje e brendshme) në shtëpi me gjithë thjeshtësinë e tij më të frikësuar nga skica. Përndryshe, është e lehtë të rritet edhe për fillimin e kultivuesve të luleve: ta mbani atë në dritë ose në hije të lehta, do të përballojë disa orë diell të drejtpërdrejtë. Në verë, të marrë në ajër, duke siguruar mbrojtje nga shiu, era dhe ndryshimet e papritura në ndriçim, të cilat mund të çojnë në faktin se gjethet dhe lulet bien. Në dimër, rregulloni dritën e ndritshme për të, nëse është e nevojshme, duke përdorur ndriçimin fluoreshent.

temperaturë

Rritja e stomakut në kushte të dhomës kërkon vendosjen e regjimit të saktë të temperaturës: në verë është rreth 25 ° C, dhe në dimër është e rehatshme për një bimë në 12-15 ° C, jo më pak, përndryshe Abutilon lëshon gjethe.

Lotim Abutilona

Bimësia ka nevojë për ujitje të bollshme që nga fillimi i marsit deri në vjeshtë, është e dëshirueshme që të llak rregullisht gjethet. Në dimër, i jepni tokës të thatë në mes lotim, llak bimë me vaj nga koha në kohë.

Ushqyerja Abutilona

Gjatë periudhës së rritjes dhe lulëzimit çdo dy javë, është e këshillueshme për të ushqyer abutilon dhomë me plehra organike dhe minerale.

Abutilona zvogëlim

Abutiloni në shtëpi rritet mirë në pranverë dhe në verë, nëse kujdeseni për këtë, por në mënyrë që të keni një kurorë të bukur, ajo duhet të pritet në gjysmën lartësi në fund të dimrit dhe gjatë periudhës së rritjes duhet të pastrohet nga shoots të dobëta dhe të tepërta pa dhënë edhe shkurre trashë dhe të lidhin për të mbështetur.

Abutilona Transplant

Përkujdesja për abutilon në shtëpi kërkon transplantim - duhet të bëhet në pranverë, para lulëzimit: bimët e reja - çdo vit, të pjekur - çdo 2-3, duke përdorur një substrate me një reagim të dobët acid ose neutral (pH rreth 6) nga terren, gjethe dhe humus (1/3 secila) me shtimin e rërës. Vetëm disa centimetra në diametër, tenxhere e re duhet të jetë më e madhe se më parë, sepse lulja e luleve lulëzon mirë vetëm kur rrënjët në tenxhere janë të ngushtë. Abutilon rritet mirë në hydroponics.

Seed Abutilon

Riprodhimi abutilona prodhon prerje pothuajse të lignifikuara ose fara. Në pranverën e hershme, fara mbillen në një substrate të përbërë nga rërë dhe torfe, në një thellësi prej 5 mm, spërkatje ditore dhe ajrosje. Në një temperaturë prej 16-20 ° C shoots shfaqen në tre javë. Kur riprodhimi i farës ndodh ndarjen e tipareve prindërore, prandaj varietetet e varieteteve të farave abutilon nuk përhapen.

Prerje riprodhimi abutilona

Lulet Abutilon mund të përhapen në pranverë me prerje: prerjet priten nga skajet e fidaneve të rinj në segmente të gjata prej 10-12 cm me tre gjethe, buds hiqen dhe rrënjosen në një substrate me rërë të lagur vazhdimisht me lagështi ose në 21 ° -23 ° C në ujë për katër javë . Është mirë të krijoni një serë. Fidanët e rrënjosur zhyten në një tenxhere me diametër 7 cm. Për riprodhim, mund të përdorni edhe prerje që mbeten pas krasitjes.

Sëmundjet dhe dëmtuesit e abutilonës

Abutilon bie buds dhe lë. Ka dy arsye - kushtet e gabuara të temperaturës (një rënie të mprehtë të temperaturës) ose lotim jo korrekt (bimë mungon lagështi, ose anasjelltas - uji i tepërt ngec në tenxhere).

Abutilona lë të zbehtë. Abutiloni nuk merr dritë të mjaftueshme. Bimore duhet të riorganizohet në një vend të ndritshëm, por mos e bëni atë papritmas, ta ekspozoni dritën e parë një ose dy orë, pastaj më shumë, duke rritur gradualisht kohën. Nëse dhoma është në veri dhe ka pak dritë kudo, kërkohet ndriçimi shtesë (llambat fluoreshente).

Gjethet e këshillave të thata abutilona. Lagështia në dhomë është shumë e ulët. Është e këshillueshme që të llak Abutilon në ditë të nxehta (pa ujë në lule) dhe lagështia në një dhomë me ngrohje qendrore në dimër mund të rritet duke vendosur një enë me ujë pranë tenxhere.

Gjethet e ulëta të bishtit abutilon. Kjo tregon mungesën e ushqyesve në substrate. Nevoja për të ushqyer bimën.

Abutilona dëmton. Dëmtuesit më të zakonshëm janë: thrips . merimangë merimangë . mealybug . shkallë jose . whitefly . Afideja .

Llojet e Abutilonës

Abutilon vresht / Abutilon vitifolium

Kjo është një shkurre, që arrin një lartësi prej 2.5 m, shoots janë butë pubescent, gjethe janë të mëdha, jeshile, kadife, 3-5 lobed, me një buzë të theksuar sawed, duke arritur në 15 cm në gjatësi; lule në pedikele të gjata (deri në rreth 15 cm) janë të grumbulluara në grumbuj 3-4, corolla është në formë të gjerë ose në formë rrota, pothuajse rrumbullakët, petalet janë blu jeshile, ndonjëherë me venat e errëta, periudha e lulëzimit është maji.

Abutilon hibrid / Abutilon hybridum

Hibridi amerikan i një Abutilon (Abutilon pictum), i quajtur edhe abutilon me shirita (Abutilon striatum) ose Abutilon Darwin (Abutilon darwinii), ka shumë varietet. Një gjysmë metër me gjelbërim të përjetshëm me lëvore ngjyrë kafe, 3-5 gjethe jeshile me lëvore të gjelbra, me gjethe të gjata, me gjethe të gjata me gjatësi 12 cm, lule të ulëta, në formë zile deri në 5 cm të gjata, të bardhë, në varësi të varietetit.

Abutilon Darvin / Abutilon darwinii (hildenbrandii)

Në kulturën është e rrallë. Gjethet me gëzof dhe mëndafshi arrijnë jo më shumë se një metër dhe mbarojnë me tri bladed të mëdha (15-20 cm të gjatë dhe 8-10 cm të gjerë) me gjethe të ulëta në gjethe bishtore të gjata, në pjesën e poshtme gjethet kanë 5-7 lobesa, e mesme është e zgjatur; lule janë portokalli të ndritshme me venat e kuqe, bell-formë, deri në 5 cm në diametër, formuar në axils e lë të 1-3 copa. Periudha e lulëzimit nga prilli në shtator.

Abutilon megapotama (Amazonian) / Abutilon megapotmicum

Është quajtur gjithashtu nga disa Abutilon Amazonian , thirrja britanike Weeping Chinese Lantern ose "llamba kineze qan": deri në 1.5 m të lartë me shoots hollë, drooping; gjethet ovale janë të zgjatura, ndonjëherë të dhëmbëzuara në mënyrë të pabarabartë, me ngjyrë të gjelbër, deri në 8 cm të gjatë; gjithashtu lule të vetme që varen në gjeth mjaft të gjata me brinjët konveks tubulare, zakonisht të kuqe të ndritshme, delikate të verdha me një vend të kuq në bazë. Në duart e mira, lulëzon gjatë gjithë vitit.

Abutilon pikturuar (pikturuar) / Abutilon pictum (striatum)

Ata i quajnë ato me shirita (Abutilon striatum) ose pikturuar me bisht. Abutilon pikturuar - shkurre me të shkurtër, të butë, pothuajse drurë shoots; lë në formën e një zemre në petioles të gjatë përbëhet nga 3-6 lobes dhëmbëzuar, jo me flokë, e gjelbër me pika të bardha shqyer përgjatë skajet; lule në formën e një zile, në pedicels të gjatë, janë formuar në axils e gjetheve, ndryshojnë në ngjyrë të artë me ngjyrë të kuqe ngjyrosje e corolla, e cila është disa herë më gjatë se hi. Periudha e lulëzimit është gusht-shtator.

Varietetri i shkurreve thompsonii vetch arrin 2 m në lartësi; gjethet janë pesë-lobed, dhëmbëzuar, pa flokë, 10 cm të gjatë, me njolla të verdha në një bazë të gjetheve të gjelbra të errët; të mëdha, deri në 7 cm, lule mund të jenë të thjeshta ose të dyfishta, të lehta të kuqe ose të verdhë, lulëzojnë në qershor.

Abutilon Sello / Abutilon sellowianum

Ndonjëherë është ngatërruar me një hibrid abutilon, por është i degëzuar pak, arrin një lartësi prej 2 m, fidanet e tij të drejtpërdrejta janë pubescent, gjethet janë trichiopanopods me lobes zgjatur zgjatur; lule janë të lehta të purpurta me trëndafila të kuq, nga korriku deri në mes të dhjetorit ka një periudhë lulëzimi.

Abutilon Marmoratum

Ndryshon gjethe me shirita të artë, për shkak të fidaneve të tij të gjata të hijshme të rritura si bimë ampelnoy, por përdoret me sukses në kopshte dimërore si një mbulesë tokësore.

Abutilon variegata

Abutiloni përdoret shpesh në kulturë si një bimë ameloze që rritet në enë të varura, por nëse ajo është e lidhur me një mbështetje, rritet si një kaçubë. Më e bukur e formave dekorative ampeltic variegata .

Pasi ky artikull zakonisht lexon

Shto një koment

Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua