Резиновый клей купить
клей пвх — раствор натурального каучука в бензине. Применяется для работ с резиновыми и резинотканевыми изделиями, а также прорезиненными тканями для крепления металлов, резины. Процесс производства

Ввод жилого дома в эксплуатацию
мне нужна была услуга ввод жилого дома в эксплуатацию, я не знал к кому обратится что бы не ошибится с качеством обслуживания. Один знакомый посоветовал мне фирму "Забудова груп" и я решили послушать

Натяжные потолки в Москве и Санкт-Петербурге
Мне без разницы какое качество будет, у всех одинаково! Машины тоже все одинаковы у всех четыре колеса и руль, но вряд ли вы ездите на работу за рулем новенького трактора. В фирмах есть очевидная разница

Натяжные потолки в Киеве
В любимой квартире всегда хочется улучшить интерьер. Уют зависит от многих вещей - от правильно подобранной мебели, современной кухни и ванной, а также конечно от самой отделки. Одной из важнейших частей

Каркасные дома в Днепропетровске
Давно хотел сделать себе дом, все никак не доходили до этого руки. Да и честно скажу я даже примерно не представлял сколько это может мне стоить, но потом все таки пошел в интернете и написал каркасные

Cili është më i ngrohtë me ujë apo peshqir elektrik

 1. Përzgjedhja e bazuar në lidhjen
 2. Opsionet e lidhjes për shinat e peshqirve
 3. Kërkesat për instalimin e hekurit të nxehtë të peshqirës
 4. Karakteristikat e llojeve të ndryshme të tharëse peshqish
 5. Hekuri i ngrohur peshqir i lidhur me sistemin e ngrohjes ose ujit të nxehtë
 6. Ngrohje të kombinuara të peshqirve
 7. Binarët elektrike peshqir të nxehtë
 8. përfundim

Zgjedhja e një hekuri të nxehtë peshqir

Cili hekurudhor i nxehtë është më i mirë se uji apo elektrike? Një pyetje e tillë shpesh lind gjatë riparimit të banjës ose thjesht duke zëvendësuar këtë ngrohës. Përgjigja për këtë pyetje varet nga shumë parametra dhe në artikullin tonë ne do të përpiqemi t'i analizojmë ato në mënyrë më të detajuar.

Përzgjedhja e bazuar në lidhjen

Faktori kryesor në zgjedhjen midis një ngrohës peshqish elektrik dhe një sistemi ngrohjeje të lidhur me sistemin e ngrohjes qendrore është aftësia për t'u lidhur, vendndodhja e dëshiruar e instalimit dhe operueshmëria e sistemit të ngrohjes.

Opsionet e lidhjes për shinat e peshqirve

Para së gjithash, ne vazhdojmë nga mundësia e lidhjes me sistemin e ngrohjes. Në fund të fundit, thjesht ekzistenca e një sistemi të tillë e vë në pikëpyetje nevojën për të instaluar një ngrohës elektrik të peshqve në funksion të nevojës për kosto shtesë të energjisë.

Pra:

 • Në rastin më të mirë, një hekur i nxehtë me peshqir duhet të lidhet me një sistem të ujit të ngrohtë në shtëpi. Dhe sistemi i furnizimit me ujë të ngrohtë duhet të jetë i rrethuar në mënyrë që uji të mos ngecë në tubacione dhe të mos ftohet në momentin kur dikush nuk e përdor atë.
 • Në këtë rast, një hekurudhor elektrik i nxehtë mund të bëhet i nevojshëm vetëm nëse vendosni kërkesa të veçanta në vendin e instalimit. Ose ka disa arsye të tjera. Në raste të tjera, një ngrohës elektrik i peshqirëve nuk është i këshillueshëm.

Diagrami i lidhjes së hekurit të nxehtë të peshqirës

 • Por për fat të keq, pasi që udhëzimet janë bërë, larg nga të gjitha shtëpitë janë bërë. Shumë shpesh hekurudhor nxehtë peshqir është i lidhur me sistemin e ngrohjes të shtëpisë. Në këtë rast, kur ngrohja është fikur, ndalet puna.
 • Në këtë rast, është e këshillueshme që të përdorni një hekurudhë elektrike peshqir gjatë verës, dhe kolegu i tij i lidhur në sistemin e ngrohjes në dimër. Por mos e vendosni të njëjtën gjë për dy shinat e peshqirëve? Për të shmangur këtë, ka të ashtuquajturat modele të kombinuara. Ata punojnë në dimër nga sistemi i ngrohjes, dhe në verë ata janë të prerë nga ajo me anë të valvulave dhe punojnë si një hekurudhë elektrike e thjeshtë peshqir të nxehtë.
 • Opsioni i tretë, kur bëhet zgjedhja e hekurit të nxehtë të peshqireve, uji ose energjia elektrike është kur është e lidhur me sistemin e ujit të ngrohtë, por kur ka ujë të ngrohtë që tashmë keni harruar. Ose kur sistemi i ujit të nxehtë nuk është looped. Ose thjesht keni një sistem të ngrohjes autonome dhe nuk hyn në banjë.
 • Në këtë rast, çështja e së cilës është më e mirë e ngrohjes me ujë ose elektrike e peshqve zhduket vetvetiu. Pas të gjitha, është e mundur të instaloni vetëm një pajisje elektrike.

Kërkesat për instalimin e hekurit të nxehtë të peshqirës

Por aftësia për t'u lidhur nuk nënkupton gjithmonë detyrimin e këtij veprimi. Në fund të fundit, shumë shpesh pas rizhvillimit të dhomave ose sistemit të ngrohjes, është praktikisht e pamundur ose jo e këshillueshme të lidhni një hekurudhor të nxehtë me peshqir në një sistem ngrohjeje.

Pra:

 • Nëse keni ndonjë kërkesë të veçantë për vendin e lidhjes, në këtë rast, një hekurudhor elektrike peshqir të nxehtë nuk ka pothuajse asnjë alternativë. Mund të vendoset edhe në ballkon.

Ju mund të lidhni një ngrohës peshqish elektrike kudo në banesë.

 • Në të njëjtën kohë, nëse kjo është një lloj vendi ekzotik në dhomë, atëherë është mjaft realiste të sillni tubet e ngrohjes qendrore në tharësen e peshqirëve të ujit. Dhe edhe nëse është një pajisje e kombinuar, atëherë ekonomikisht është më e volitshme se instalimi i një analoge elektrike.
 • Nuk duhet të harrojmë se kur vendosni një shina elektrike në banjë, ju duhet të kryeni ri-pajisjen e rrjetit elektrik. Sipas paragrafit 7.1.48 të instalimit OES të prizës në banjo lejohet vetëm me instalimin e pajisjes automatike RCD për një rrjedhje të rrjedhjes prej jo më shumë se 30 mA.
 • Bazuar në këtë, mund të jetë e nevojshme të ndërtojmë përsëri një rrjet ekzistues të energjisë elektrike ose të instaloni bazat speciale me një ndërprerës të integruar RCD. Çmimi i shitoreve të tilla do të jetë një disavantazh shtesë për shinat elektrike të peshqirëve.

Karakteristikat e llojeve të ndryshme të tharëse peshqish

Nëse doni të përkufizoni një hekurudhë të kombinuar me peshqir, ujë ose elektrike për të zgjedhur, atëherë le të marrin në konsideratë avantazhet dhe disavantazhet e secilit prej tyre. Përveç kësaj, ne tërheqim vëmendjen ndaj tipareve të secilit lloj dhe japim këshilla për funksionimin e tyre.

Hekuri i ngrohur peshqir i lidhur me sistemin e ngrohjes ose ujit të nxehtë

Le të fillojmë me më të thjeshtë dhe më të lirë në funksionimin e peshës së ujit të ngrohtë. Kostoja e ngrohjes zakonisht përfshihet në koston e ujit të ngrohtë ose ngrohjes dhe temperatura e saj varet vetëm nga temperatura e ftohësit.

Kostoja e ngrohjes zakonisht përfshihet në koston e ujit të ngrohtë ose ngrohjes dhe temperatura e saj varet vetëm nga temperatura e ftohësit

Hekurudhor i rregullt me ​​ujë

Pra:

 • Përparësitë e pajisjeve të tilla përfshijnë kosto të ulët, siguri dhe thjeshtësi gjatë operimit. Gjithashtu vlen të përmendet një gamë mjaft e gjerë e modeleve në treg.
 • Por ka shumë disavantazhe për pajisjet e tilla të ngrohjes. Para së gjithash, është një material që mund të përdoret për shina të tillë peshqiresh. Nuk duhet të jetë alumini, i cili është subjekt i formimit të shkallës dhe nuk toleron pika presioni gjatë testimit të presionit dhe gjatë operimit. Gjithashtu për këto arsye, nuk është e këshillueshme që të vendosen produktet çeliku dhe çelik.
 • Gjatë operimit, për shkak të rrjedhjes së një vëllimi të madh të ujit përmes tyre, ato shpejt bëhen të kontaminuara. Shpëlarja e një pajisjeje të tillë është e mundur vetëm pas shkëputjes nga sistemi i ngrohjes, gjë që është mjaft problematike sidomos në periudhën e dimrit.

Kushtoj vëmendje! Reduktimi i xhiros së ngrohjes së peshës ndikon në rrjedhën e ujit të nxehtë ose të sistemit të ngrohjes. Për shkak të kësaj, problemet mund të lindin jo vetëm në ju, por edhe në të gjithë riser.

Ngrohje të kombinuara të peshqirve

Hekuri i nxehtë peshqir elektrike dhe ujë në të njëjtën kohë si një e tërë ka të njëjtat avantazhe dhe disavantazhe. Veçanërisht kjo ka të bëjë me mundësinë e përdorimit të materialeve. Por ka disa dallime të vogla.

Por ka disa dallime të vogla

Fotografia tregon një hekurudhë të kombinuar të nxehtë të peshqir me qarqe të veçanta.

 • Së pari, është sigurisht puna e hekurudhës peshqir, edhe kur sistemi i ngrohjes ose uji i nxehtë nuk funksionon. Ky është avantazhi më i rëndësishëm i pajisjeve të tilla.
 • Por shumë të meta. Para së gjithash, natyrisht është rritur oksidimi i PETN, i cili nuk punon në dimër, por është larë me ujë të nxehtë. Natyrisht, mund të hiqet nga disa modele, por kjo mund të bëhet vetëm pasi të kullon ujin.

Kushtoj vëmendje! Kjo nuk vlen për binarët me peshqir të nxehtë me të ashtuquajturat elemente ngrohëse "të thatë" që mund të hiqen pa kullimin e ujit. Por për modele të tilla, oksidimi i elementeve të ngrohjes nuk është një problem dhe për shinat e kombinuara të peshqirve ata do të jenë një opsion më i mirë pavarësisht nga fuqia dhe çmimi i tyre më i madh.

 • Një numër më i madh i valvulave që përdoren për të instaluar një hekur të tillë të nxehtë të peshqirve gjithashtu nuk i shtojnë besueshmërisë. Dhe gabimet në procesin e operimit, kur sistemi i ngrohjes është tashmë i hapur dhe valvula juaj është e mbyllur, nuk do të shtojë popullaritetin tuaj në mesin e fqinjëve në ngritësin.

Binarët elektrike peshqir të nxehtë

Puro ngrohës peshqir elektrike qëndron në pothuajse të gjitha aspektet. Dhe argumenti kryesor kundër tij është kostoja e funksionimit të saj.

Pra:

 • Instaloni një pajisje të tillë mund të jetë pothuajse kudo. Në të njëjtën kohë, nuk kërkon ndërhyrje serioze në rrjetin inxhinierik të një apartamenti apo shtëpie dhe mund të instalohet me dorë.
 • Për shkak të faktit se ka një qark të mbyllur në të një presion të vazhdueshëm dhe vëllim të ujit. Kjo heq të gjitha pyetjet në lidhje me materialet e përdorura. Për binarët e peshqve elektrike mund të përdorni pajisje nga alumini, bakri, çeliku, gize, çelik inox dhe çdo material tjetër.

Hekurudhor elektrike peshqir të nxehtë

Kushtoj vëmendje! Kur përdorni pastrues të pastër të peshqirve elektrike, ne ju këshillojmë të derdhni distilim në të. Kjo do të zgjasë ndjeshëm jetëgjatësinë e saj të gjatë, si dhe do të reduktojë probabilitetin e goditjes elektrike.

 • Pothuajse të gjitha modelet kanë rregullim të fuqisë së elementeve të ngrohjes. Kjo lejon jo vetëm rregullimin e temperaturës së hekurit peshqir, por edhe për të kursyer energji.
 • Ndër të metat, përveç kostos së lartë të operimit, ka edhe pak pikë. Para së gjithash, është një nevojë periodike për të zëvendësuar elementin e ngrohjes. Në fund të fundit, edhe me mënyrat më të mira të operimit, kjo do të duhet të bëhet një herë në 5-10 vjet. Nga rruga, ju mund të shihni procedurën për zëvendësimin e elementeve të ngrohjes në video.
 • Përveç kësaj, nuk është e rekomandueshme të zgjidhni ngrohës peshqir me një vëllim të madh të ujit që nuk kanë një lak të mbyllur. Në këtë rast, duke iu referuar produkteve "U" dhe "M". Kjo është për shkak të faktit se kur uji është ndezur, nuk ka qarkullim të ujit. Kjo çon në ngrohje të pabarabartë. Prandaj, për binarët e peshqve të mëdhenj, është më mirë të zgjidhni modele të tipit "shkallë".
 • Një tjetër disavantazh mund të jetë rritja e korrozionit të pjesëve të kromit. Në fund të fundit, siç ishte, nuk ishte, por në procesin e operimit, elementët e ngrohjes "të lagur" kanë rryma rrjedhjeje. Ky fenomen duhet të parandalohet nga një ndërprerësi i qarkut RCD, por mund të mos jetë i ndjeshëm ndaj tyre. Dhe këto rryma dëmtojnë sipërfaqen e pjesëve të kromit.

përfundim

Siç mund ta shihni përgjigjen në pyetjen e një shina elektrike ose të ujit të nxehtë të peshqir, e cila është më mirë jo aq e drejtpërdrejtë. Prandaj, zgjedhja bëhet vetëm në bazë të dëshirave dhe mundësive tuaja.

Ne jemi përpjekur ta bëjmë këtë detyrë sa më të lehtë që të jetë e mundur duke vënë në dukje të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e çdo lloj produkti. Prandaj, ne shpresojmë që këshilla jonë do t'ju ndihmojë të zgjidhni një hekur të nxehtë me peshqir që i plotëson në mënyrë të përsosur kërkesat tuaja.

Por mos e vendosni të njëjtën gjë për dy shinat e peshqirëve?
Разработка, поддержка и продвижение сайтов Sigmasoft.com.ua